Nehéz meccs vár a Kohászra

2020. február 21. (péntek) 8:18 - spigott

Támadásban és védekezésben is a maximum kell a dunaújvárosi kézilabdázóktól ahhoz, hogy legyőzzék a jó erőkből álló MTK gárdáját.

Három kőkemény mérkőzést vívott meg a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata, mely az Érd elleni győzelem után kikapott a Siófoktól és a Ferencvárostól is, így jelenleg a hetedik helyen áll a K&H női kézilabda liga tabelláján. Ahhoz, hogy ezt meg is tartsa együttesünk, muszáj lesz pontot, de leginkább pontokat szereznie az előtte álló újabb szekszárdi találkozón, ez azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis ma este hat órától a mieinkkel azonos pontszámmal álló MTK Budapest gárdája ellen lépnek pályára Szalai Babették.

A fővárosi kék-fehérek egy mérkőzéssel többet játszottak eddig akadémiánk felnőtt csapatánál, s ezeken hét alkalommal győztek, s két döntetlen mellett kilencszer szenvedtek vereséget. A rendkívül gyors játékot játszó MTK a közelmúltban több bravúros eredményt is elért, többek közt döntetlent játszott a Ferencvárossal, míg az Alba FKC-t és az Érdet is viszonylag simán legyőzte, s biztosak lehetünk abban, hogy a mieink ellen is a két pont megszerezése lesz a céljuk.

Képek: DO-archív

Erre készül azonban akadémiánk felnőtt együttese is, ám mint azt György László vezetőedző elmondta, ehhez rendkívül fegyelmezetten és hatékonyan kell játszaniuk a mérkőzés első percétől egészen az utolsóig.

- Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert egy jó formában lévő MTK ellen lépünk pályára, s igaz ez annak ellenére is, hogy az MTK kikapott a Békéscsaba vendégeként a közelmúltban. A következő fordulóban viszont nagyon simán, jó játékkal győzte le az Érdet, ami megmutatta a valódi erejüket. Pénteki ellenfelünk nagyon jó az átlövésekben, a gyors indításokat, s kapott gólok utáni gyors középkezdést is előszeretettel használja, s ezekre nekünk is nagyon oda kell figyelnünk, hogy eredményesek legyünk. Minden egyes mérkőzésen nagyon sok támadást vezet az MTK, rengeteget futnak a játékosai, erre is muszáj felkészülnünk. Több jó formában lévő játékosuk is van, szóval az lesz a legfontosabb számunkra, hogy a védekezésünk kemény és stabil legyen, fegyelmezetten kell játszanunk, s bár ez minden meccsre igaz, most különösen az lesz, vagyis a visszarendeződésünk sebessége is döntő lehet az összecsapáson. Ezzel együtt nemcsak védelemben kell jól teljesítenünk, hanem kapusteljesítményben is, s az adódó lehetőségeik kihasználásán is javítanunk kell a közelmúlt mérkőzéseihez képest, ha meg szeretnénk szerezni a két pontot.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.