Végül biztos siker

spigott - 2020. február 11. 10:11

Végig vezetve aratott 34-30-as győzelmet a Nagyatád elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

Rangadó várt a mögöttünk hagyott hétvégén az NB I/B-s felnőtt bajnokság hetedik helyén álló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapatára, mely a nyolcadik Rinyamenti KC gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A mieinknél már nem lépett pályára a közelmúltban Győrbe szerződött Koronczai Petra, ám a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a dunaújvárosi fiatalokat nem törte meg eddigi legeredményesebb játékosa hiánya, mert remekül kezdték a találkozót, s szűk négy perc alatt négygólos előnyt szereztek (4-0). Együttesünk a folytatásban is biztosan őrizte korán megszerzett előnyét, így a nagyatádiak hiába lendültek bele a gólszerzésbe, nem tudtak közelebb kerülni a Kohászhoz, mely a félidei szünetre 17-13-as vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: DKKA

A térfélcserét követően erősebben kezdett a Rinyamenti, mely hét perc alatt minimálisra csökkentette hátrányát, ám Fodor, Keringer és Mihály találataival újra "meglépett" ellenfelétől a DKKA, mely a játékrész derekán ismét négy találattal állt közelebb a remélt győzelemhez (26-22). Innen pedig már nem is volt visszaút a vendégeknek, mert fiataljaink nemcsak tartották, hanem növelték is előnyüket, így hiába hajrázott nagyot az ellenfél, az akadémisták négygólos, 34-30-as sikerét nem tudta megakadályozni. Illés Márton tanítványai a szép győzelemnek köszönhetően fel is jöttek a tabella hatodik helyére, így jó hangulatban várhatják a tabellán harmadik Kozármisleny elleni összecsapást.

DKKA U19 – Rinyamenti KC 34-30 (17-13)

A DKKA gólszerzői: Mihály Petra 11, Jovovity Jovana 5, Takács Cecilia 5, Vass Víta Luca 3, Fodor Neszta 3, Keringer Klaudia 3, Husti Hanna 2, Matucza Gabriella 1, Gengeliczky Lili 1.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.