Végül biztos siker

2020. február 11. (kedd) 10:11 - spigott

Végig vezetve aratott 34-30-as győzelmet a Nagyatád elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

Rangadó várt a mögöttünk hagyott hétvégén az NB I/B-s felnőtt bajnokság hetedik helyén álló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapatára, mely a nyolcadik Rinyamenti KC gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A mieinknél már nem lépett pályára a közelmúltban Győrbe szerződött Koronczai Petra, ám a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a dunaújvárosi fiatalokat nem törte meg eddigi legeredményesebb játékosa hiánya, mert remekül kezdték a találkozót, s szűk négy perc alatt négygólos előnyt szereztek (4-0). Együttesünk a folytatásban is biztosan őrizte korán megszerzett előnyét, így a nagyatádiak hiába lendültek bele a gólszerzésbe, nem tudtak közelebb kerülni a Kohászhoz, mely a félidei szünetre 17-13-as vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: DKKA

A térfélcserét követően erősebben kezdett a Rinyamenti, mely hét perc alatt minimálisra csökkentette hátrányát, ám Fodor, Keringer és Mihály találataival újra "meglépett" ellenfelétől a DKKA, mely a játékrész derekán ismét négy találattal állt közelebb a remélt győzelemhez (26-22). Innen pedig már nem is volt visszaút a vendégeknek, mert fiataljaink nemcsak tartották, hanem növelték is előnyüket, így hiába hajrázott nagyot az ellenfél, az akadémisták négygólos, 34-30-as sikerét nem tudta megakadályozni. Illés Márton tanítványai a szép győzelemnek köszönhetően fel is jöttek a tabella hatodik helyére, így jó hangulatban várhatják a tabellán harmadik Kozármisleny elleni összecsapást.

DKKA U19 – Rinyamenti KC 34-30 (17-13)

A DKKA gólszerzői: Mihály Petra 11, Jovovity Jovana 5, Takács Cecilia 5, Vass Víta Luca 3, Fodor Neszta 3, Keringer Klaudia 3, Husti Hanna 2, Matucza Gabriella 1, Gengeliczky Lili 1.

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt az Acélbikák

Véghajrá előtt az Acélbikák

2020. február 16. (vasárnap)

A harmadik helyezett Brassó otthonában szerepelnek hétfőn este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

2020. február 16. (vasárnap)

Szép eredményeknek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett országos versenyen.

Csúnya pofon a fővárosban

Csúnya pofon a fővárosban

2020. február 15. (szombat)

Hiába vezetett korán, rengeteget hibázva szenvedett súlyos vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadó az első helyért

Rangadó az első helyért

2020. február 15. (szombat)

A Dunaújvárosban aratott 5-4-es győzelem után ezúttal a fővárosban tréfálná meg a címvédő Ferencvárost a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Végül biztos Fradi-siker

Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek)

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.

Országos verseny a sportcsarnokban

Országos verseny a sportcsarnokban

2020. február 14. (péntek)

Az ország tizenhét egyesületének tollaslabdázói mérik össze egymással erejüket szombaton a Dunaújvárosi Sportcsarnokban sorra kerülő ranglista versenyen.

A maximum kell mindenkitől

A maximum kell mindenkitől

2020. február 13. (csütörtök)

A bajnoki címért versenyben lévő Ferencváros ellen lép pályára pénteken este Szekszárdon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.