Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek) 19:34 - spigott

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nagyon fontos mérkőzés várt ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére, mely a vele azonos pontszámmal álló MTK gárdáját látta vendégül Szekszárdon a K&H női kézilabda liga újabb fordulójában.

A kezdés előtt György László elsősorban a védekezés és a visszarendeződés fontosságára hívta fel a figyelmet, s a mieink ennek szellemében vágtak is neki a mérkőzésnek, melynek első hat percében nem kaptak gólt, cserébe viszont szereztek kettőt is (2-0). Éppen ezért volt bosszantó, hogy a vendégek két dunaújvárosi technikai hiba után is betaláltak gyors indulásból, s bár Szekerczés még egy sikeres hetesből visszavette az előnyt együttesünknek, a sorozatban eladott labdákból újabb könnyű gólokat ért el a fővárosi alakulat, így György Lászlónak már a 10. percben időt kellett kérnie (3-5). A kisebb gödörből Sirián találataival igyekezett kimászni együttesünk, de a túloldalon nem bírtuk Tóth Eszterrel, aki a 15. percben már hatodik gólját szerezve növelte tovább az MTK vezetését (5-8). Sajnos támadásban továbbra is sorozatban adta el a labdákat együttesünk, s hiába védett többször is bravúrral a csereként beállt Stojak kapus, a 22. percben ismét magához kellett hívnia tanítványait vezetőedzőnknek (6-11). Túl nagy változás ezt követően következett, mert hiába voltak felvillanásai a Kohásznak, továbbra is sok volt az elhibázott ziccer, így az MTK biztosan tartotta előnyét, s a félidei szünetre 15-10-es vezetéssel vonulhatott.

Kép: DO-archív

A játék minden elemében javulnia kellett volna a mieinknek ahhoz, hogy legyen esélyük a pontszerzésre, ám a második felvonás újabb elhibázott helyzetekkel, valamint két fővárosi góllal kezdődött, s már ekkor eldőlni látszott a pontok sorsa (10-17). A Kohász azonban nem adta fel, s igyekezett nagy hajrát nyitni, melyhez Stojak kapus bravúrjai jelentették az alapot, s 15-22 után sorozatban három gólt is szereztek a mieink, így a 42. percben Golovin edző is időt kért (18-22). Úgy tűnt, hogy a rövid pauza sem törte meg kézilabdázóink lendületét, mert Triscsuk és Kazai góljaival lopakodott még közelebb a Kohász, ám a kulcspillanatokban ismét ziccert, hétméterest hibáztunk, s mivel a túloldalon nem tette meg ugyanezt a fővárosi alakulat, így a 49. percben ismét öttel vezetett az MTK (21-26). Az akadémisták küzdöttek ugyan becsülettel, ám a kék-fehérek a hajrában is pontosabban, hatékonyabban játszottak, így előnyüket magabiztosan megtartva arattak 32-27-es győzelmet, amivel átvették együttesünktől a tabella hetedik helyét.

 

DKKA – MTK Budapest 27-32 (10-15)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Szekerczés 8, Sirián 4, Bouti 3, Szalai 3, Kazai 3. Csere: Stojak (kapus), Nick, Ferenczy, Triscsuk 3, Mihály, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.