Fontos siker Szegeden

spigott - 2020. március 8. 19:44

Óriási küzdelemben aratott 3-1-es győzelmet Szegeden a Dunaferr SE röplabda csapata az NB I Liga alapszakaszának második körében.

Szegeden folytatta az NB I Liga alapszakasz második körének csatározásait ma este hat órától a Dunaferr SE röplabda csapata. Bár Tomanóczy Tibor tanítványai közül többen is hiányoztak sérülés miatt, így mindössze kilenc játékossal tudott elutazni együttesünk az összecsapásra, a cél ezúttal is a győzelem megszerzése volt.

A meccs első kélt pontját a mieink szerezték, s bár innen egyszer még egyenlítettek a hazaiak, Iván Gergő és Mészáros Dömötör pontjaival ismét meglépett kettővel a Dunaferr, mely tartani is tudta egy-kétpontos előnyét (7-9). A játékrész derekához közeledve tovább pontosított játékán együttesünk, mely Laczi pontos ütéseivel növelte tovább előnyét, így jött is az első hazai időkérés (11-15). Hiába azonban a rövid pauza, ez sem törte meg a mieink lendületét, így továbbra is magabiztosan őrizte vezetését a Tomanóczy-csapat (16-21). A hajrában feljavultak azonban a házigazdák, 20-22-nél már vezetőedzőnknek kellett magához hívni tanítványait. Ez szerencsére segített is röplabdázóinknak, mert innentől már nem engedték közelebb ellenfelüket, s 25-22-re behúzták az első felvonást.

A második szettet viszont nagyon rosszul kezdte a Dunaferr, így az első hat pontból ötöt a házigazdák szereztek, s hiába kért időt Tomanóczy Tibor, a következő két támadás végén is a szegediek örülhettek (7-1). Semmi nem jött össze a Dunaferrnek, 10-2-nél már második időkérését használta el a szakvezetés, ám úgy tűnt, hogy ez sem lesz hatásos, mert nem sokkal később már tízzel vezetett ellenfelünk (13-3). A mieink ennek ellenére sem adták fel, Laczi és Mészáros pontjaival lopakodtak egyre közelebb vetélytársukhoz, ám hiába jöttek fel négy pontra is (21-17), tovább már nem jutottak, így a vendéglátók egy 25-19-re megnyert játszmával egyenlítettek.

A harmadik felvonás eleje hullámzó játékot hozott, hol a mieink, hol a hazaiak vezettek egy-két ponttal, de senki nem tudtak leszakítani a másikat (8-7). A következő három pontot azonban a Dunaferr szerezte, így jött is a szett első szegedi időkérése, ám a Tomanóczy-csapat látványosan lendületbe jött, s mivel remek játékkal növelte tovább előnyét, 19-12-es dunaújvárosi vezetésnél eldőlni látszott a játszma. Ekkor egy kisebb hullámvölgybe került csapatunk, ám hamar kikecmergett belőle, s összességében simán, 25-19-re elhozta ezt a szettet.

Képek: DO-archív

A negyedik játékra megmaradt a mieink lendülete, így 2-6-nál már meg kellett szakítania a játékot Nusser Elemérnek. A házigazdák természetesen nem is adták fel a küzdelmet, nemcsak felzárkóztak és egyenlítettek, hanem a vezetést is átvették, így jöhetett azonnal a dunaújvárosi időkérés (11-10). A folytatásban felváltva szerezték pontjaikat a felek, vagy a hazaiak, vagy a mieink vezettek egy ponttal, így 18-19-es állásnál sem lehetett megjósolni, hogy ki örülhet majd a végén. A hajrá óriási izgalmakat hozott, melyben hiába vezetett 22-20-ra is a Szeged, a Dunaferr remekül küzdve fordított, s harmadik meccslabdáját értékesítve végül 3-1-es győzelemmel szerezte meg a három bajnoki pontot (25-27).

Vidux-Szegedi RSE – Dunaferr SE 1-3 (-22, 19, -19, -25)

Dunaferr SE: Balázs, Laczi, Iván B., Ambrus, Majoros, Hatvany Zs., Iván G., Mészáros, Gebhardt Á. (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.