Könnyed siker zárt kapuk mögött

spigott - 2020. március 12. 20:31

Garda Krisztina hét góljának is köszönhetően nagyon sima, 17-5-ös győzelmet aratott a Tatabánya elleni hazai bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Nem sokat búslakodhatott az UVSE elleni szerdai vereség után a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely ma este fél nyolctól már zárt kapuk mögött látta vendégül a Tatabánya gárdáját a Fabó Éva Sportuszodában. A találkozó esélyeseinek egyértelműen a mieink számítottak, s bár az összecsapás első találatát a vendégek szerezték, Horváth Brigitta és Garda Krisztina pontos lövései után már 2-1-re a mieink vezettek. A Tatabánya igyekezett megnehezíteni a mieink dolgát, ám Garda próbálkozásai kétszer is kifogtak Sós Ildikón, így az első szünetre már 4-1-es előnnyel vonulhatott együttesünk. A második nyolc perc elején is kiválóan őrizte kapuját csapatunk, mely s mivel Garda újabb két találata mellett Sajben is betalált, a 12. percben már 7-1-re vezettek az egyetemisták. A folytatásban hiába találtak be két alkalommal a vendégek is, a mieink is egy duplával válaszoltak, így a fordulás előtt 9-3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Garda Krisztina hét góllal vette ki részét a sima győzelemből! (Kép: DO-archív)

A harmadik negyed elejét nagyon megnyomta a Mihók-csapat, mely kicsivel több, mint másfél perc alatt újabb három góllal szomorította ellenfelét, s ekkor már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen különbséggel nyeri a találkozót együttesünk (12-3). A Tatabánya próbálkozott ugyan, ám nem adott neki esélyt a hazai védelem, s ha jött is egy-egy lövés, azokat biztosan védte Kiss Alexandra. A túloldalon Horváth és Gurisatti növelte tovább az egyetemisták előnyét, akik az utolsó negyedben is könnyedén szerezték góljaikat, s nem sokkal a lefújás előtt már 17-3-ra vezettek. Hiába törte meg ekkor hosszú gólcsendjét a vendégcsapat, majd talált be még egyszer tizenegy másodperccel a meccs vége előtt, ez csak az eredmény kozmetikázásra volt elég, mert a találkozót végül nagyon simán, 17-5-re nyerte együttesünk, mely riválisainál három meccsel kevesebbet játszva áll jelenleg a bajnoki tabella negyedik helyén.

DUE-Maarsk Graphics – Tatabánya 17-5 (4-1, 5-2, 5-0, 3-2)

DUE-Maarsk Graphics: Kiss – Brezovszki, Horváth 4, Mahieu, Garda 7, Ziegler 1, Vályi. Csere: Sajben 1, Gurisatti 2, Szabó 1, Huszti 1, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.