Vereség a hibák ára

spigott - 2020. március 6. 19:30

Rengeteget hibázott támadásban, így sima, 29-22-es vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvár elleni bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Mosonmagyaróváron lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre annak ellenére is nagyon kemény feladat várt, hogy az idei szezonban már két alkalommal is legyőzte mai ellenfelét. Az akadémisták kezdőjében először kapott helyet Camila Micijevic, aki több mint tizenegy hónappal ezelőtt, a Kisvárda elleni mérkőzésen szenvedett térdsérülést, s bár az elmúlt hetekben már több edzőmeccsen is pályára lépett csapatunkban, hivatalos visszatérésére ma estig kellett várnia a Kohász drukkereinek.

A horvát válogatott átlövő már a harmadik percben betalált a hazai kapuba, ám a folytatásban nagyon sokat hibáztak a mieink támadásban, így a következő hét percben csak eladott labdák, rossz lövések, egy kihagyott hetes és három mosonmagyaróvári találat miatt bosszankodhattunk (4-2). Hiába törte meg a hosszú gólcsendet Szekerczés, a támadásban sokkal pontosabb házigazdák egy újabb 3-0-s rohammal léptek meg a mieinktől, ezért György Lászlónak már a 14. percben muszáj volt időt kérnie (7-3). Ez sem sokat segített azonban kézilabdázóinkon, akik nem tudtak mit kezdeni a remekül védő Herczeg Lilivel, így a 18. perc elején már hat góllal vezetett a házigazda (10-4). Próbálkozott, de nem tudott kijönni az egyre mélyülő gödörből együttesünk, mely a 25. percben még mindig csak hat szerzett találatnál járt, s mivel védekezése sem javult fel, így a vendéglátók nemcsak tartották, hanem növelni is fórjukat (14-6). A félidő utolsó gólját ugyan Kazai szerezte, ám óriási fordulatra lett volna szükség ahhoz, hogy a fordulást követően legyen esély a pontszerzésre.

Képek: DO-archív

A második felvonás első perceiben Szalai révén igyekezett megkezdeni a felzárkózást együttesünk, ám a lendület nem tartott sokáig, újabb eladott labdák után szerzett könnyű gólokat a házigazda, mely emberhátrányban is bevette Kohász kapuját, s a 37. percben már kilenccel vezetett (18-9). A félidő derekához közeledve Ferenczy és Jovovity találataival sikerült kozmetikázni az eredményen, így 20-14-nél jött is a hazai időkérés, de Jovovity újabb átlövése után már "csak" öt gól volt a hátrány. Lehetett volna négy is, de a 47. percben már a harmadik kihagyott hetes miatt szomorkodhattunk, s hogy még rosszabb legyen a kedvünk, arról Tilinger és Katona gondoskodott, így 22-15-nél eldőlni látszott a találkozó. György László az 51. és az 56. percben is időt kért, ám hiába talált be Kazai, Jovovity, Molnár és Grosch is, rendre jött a válasz a túloldalon, így a hazaiak végül nagyon sima, 29-22-es sikert arattak a gyenge napot kifogó DKKA ellen

Mosonmagyaróvár – DKKA 29-22 (14-7)

DKKA: Csapó – Mihály, Szekerczés 1, Nick, Micijevic 1, Bouti 1, Braun. Csere: Stojak (kapus), Szalai 3, Triscsuk 1, Sirián 1, Grosch 1, Kazai 2, Ferenczy 4, Jovovity 5, Molnár 2. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.