Ajánlással segít az MKSZ

2020. május 9. (szombat) 14:03 - doszerk

Kilenc pontból álló szakmai ajánlással segíti a klubokat az edzések újrakezdésében a Magyar Kézilabda Szövetség.

Kép: DO-archív

Mint arról Mátyás Gábor, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetője honlapunknak beszámolt, készülnek arra, hogy újrakezdhessék az edzéseket a klub felnőtt és utánpótlás játékosai is. A közös gyakorlások megkezdését nagyon komolyan veszi a Magyar Kézilabda Szövetség is, mely szakmai és sportegészségügyi szempontok alapján készítette el ajánlását a sportegyesületek részére az edzések újrakezdésével kapcsolatban.

Szakmai ajánlás

1. Minden korosztály számára javasolt a szabadtéren megrendezhető edzés, amelynek létszáma nem haladja meg az 5-6 főt.

2. Egyéni képzések, kiscsoportban történő, minden kontaktot nélkülöző gyakorlatok elvégzésével tarthatók.

3. Kapura lövési feladatok egyénileg, párban, vagy hármas csoportban javasoltak. Ezek lehetnek nehezített körülmények leküzdését követő lövések vagy technikai elemek sorozatban történő végrehajtásával.

4. Kiscsoportos edzést csak időeltolódással javasol az MKSZ, 14 éves korig 30-45 percben, míg a 14 évtől idősebb korosztályok esetén 50-60 perc lehet a megfelelő időtartam.

5. Atlétikai vagy egyéb kondicionáló edzések, szintén a fentiek betartásával javasolt.

6. Kérjük, hogy az edzésekre érkezést és távozást egyéni utazással oldják meg a sportolók, edzők, sportszakemberek.

7. Az edzést követően javasolt az otthoni környezetben történő tisztálkodás.

8. Többnyire kevés idő áll rendelkezésünkre az egyének foglalkoztatására, a mostani időszak azonban jó alkalom lehet erre.

9. Felnőtt professzionális játékosok esetén, amennyiben erre lehetőség van, hasonló szakmai tartalommal és higiéniai körülmények biztosításával teremben is megoldhatók az edzések."

A szövetség honlapján megjelent közleményből kiderült, hogy a professzionális sportolók részére a kiscsoportos terem edzések az ajánlás szerint saját felelősségre, negatív koronavírus-teszteket követően, a higiénia fokozott betartásával elkezdhetőek, amennyiben a szakmai stáb ezt szükségesnek tartja a jelenlegi helyzetben.

Az utánpótlás-korú, az amatőr és a szenior kézilabdázók, valamint a bentlakásos intézményekben szakmai munkát végzők számára a Magyar Kézilabda Szövetség nem ajánlja a csoportos termi edzések újrakezdését. Az egyéni képzések a jogszabályok és a sportegészségügyi, higiénés ajánlások szigorú betartásával, szabadtéren, edző részvételével saját felelősségre folytathatóak, illetve elkezdhetőek, akár a szezon levezetéseként. A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan értékeli a fennálló járványügyi-egészségügyi és jogi környezetet, ennek értelmében fenti ajánlása további állásfoglalásig érvényes.

A rovat további hírei: Sport

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.