Dunaújváros Hetilap

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

2020. május 28. (csütörtök) 16:04 - Öcaline

Új forgalmi rend bevezetésével több mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Vigyázat, egyirányú!

A Weiner Tibor körút közlekedését érintő jelentős változásról tájékoztatta a nyilvánosságot a város hivatalos honlapján Mezei Zsolt alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. A lényeg: egyirányú lett a Weiner Tibor körút a Bocskai István utca felé, az ezt jelző táblákat ma leplezték le a DVG munkatársai. Az is fontos változás, hogy a Bocskai István és a Bercsényi Miklós utca kereszteződésében megváltozott az elsőbbségadás módja. A most életbe léptetett változások kapcsán arra kérik az autósokat, hogy az érintett szakaszon fokozott figyelemmel, ne rutinból közlekedjenek. A módosítások léptékére jellemző, hogy az új forgalmi rendről összesen 38 táblát helyeztek ki.
Mezei Zsolt elmondta: az elmúlt 3 évben több mint ezerrel több személyautó lett a városban, ezt a növekedést pedig lehetetlen új parkolók építésével követni. Az alpolgármester hozzátette: tudomásul kell venni, hogy elmúltak azok az idők, amikor néhány lépésre a lakásajtótól lehetett parkolóhelyet találni. Fontos adalék, hogy a korábbi években átlagosan 2 millió forintot költöttek egy parkolóhely kialakítására, vagyis parkolóépítéssel több tízmillió forintos beruházásra lett volna szükség, hogy ugyanennyi parkolóhelyet lehessen nyerni.
A most életbe léptetett változások során fontos szempont volt, hogy így nem volt szükség a zöldterület csökkentésére. Az alpolgármester elmondta: több más hasonló terv van az asztalon, amivel új parkolóhelyeket tudnak kialakítani a városban.

(Forrás: dunaujvaros.hu; fotó: Hankusz Kálmán)

A rovat további hírei: Közélet

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala.