Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda) 8:17 - spigott

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Mint azt Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető elárulta, a koronavírus-járvány miatti korlátozások természetesen érzékenyen érintették a DUE-Maarsk Graphics felnőtt és utánpótlás vízilabdázóit is, ám míg előbbiek külön tudtak vonulni a szárazföldi edzésekhez, addig az utánpótlást online gyakorlásokkal igyekeztek karban tartani.

"A felnőtt együttes egy része kis csoportban elvonult, s szárazföldi edzésekkel készült, míg volt, aki otthon tudta elvégezni ezeket a feladatokat, szóval a munka nem állt meg. A gyerekeket online edzésekkel próbáltuk megmozgatni, felügyelni, hála istennek az internet ebben nagy segítség volt, s szerencsére most, hogy újra elkezdhettük a közös edzéseket, elmondhatom, hogy nem veszítettünk el egy gyereket sem ebben a két hónapban, szóval mindent összevetve sikeresen itt tudtuk tartani a gyerkőcöket az egyesületnél ebben a kritikus időszakban is. Az adott feltételekhez képest a lehető leghatékonyabb edzéseket végeztük, ugyanakkor a vízilabdázást tekintve ez nem mondható el, mert két hónap víz és labda nélkül azért komoly kihagyás volt, ezt nem lehet mással kiváltani, de most van időnk elkezdeni az alapoktól, örülünk, hogy együtt vagyunk, a gyerekek is örülnek, hogy együtt vannak, el kell kezdeni elölről dolgozni, idő most van rá."

Vízilabdázóink szakosztályvezetője is nagyon sajnálta a bajnokság idő előtti lezárását, mivel az idei szezonra egy remek gárdát sikerült összekovácsolni Dunaújvárosban.

"Az elmúlt éveket elnézve talán ez a szezon volt az, amiben igazán nagyot lehetett volna alkotni a Magyar Kupa győzelem után a bajnokságban, vagy akár az Euroligában is, mert ott is közel álltunk a legjobb négy közé kerüléshez. Mi hajlottunk arra, hogy befejezzük a bajnokságot, az elején több klub is emellett döntött, de annyira bizonytalan volt a helyzet, hogy ebből végül az lett, hogy a többség és az elnökség is úgy döntött, nem kockáztat. Ráadásul az olimpia elhalasztásával ismét nagyon zsúfolt év vár ránk, így, egy nyári bajnokság és a Magyar Kupa nagyon megterhelő lett volna, míg így, hogy az idei szezont lezárták, lesz lehetőség az őszi Magyar Kupát lejátszani, amivel időt adunk a válogatottnak is arra, hogy a lehető legjobban felkészüljön az olimpiai kvalifikációra."

Képek: DO-archív

A vírushelyzet miatti korlátozások enyhítése után végre ismét közösen készülhetnek vízilabdázóink, akiket több tornán is megméretne majd a nyáron a szakosztály.

"A Fabó Éva Sportuszoda nem teljes nyitva tartással üzemel, ennek ellenére az utánpótlás csapataink edzéseinek 80-90 százalékát meg tudjuk tartani, egyedül a reggeli edzéseket nem, de összességében nem borult az utánpótlás együttesek edzésbeosztása. A felnőtt csapat száz százalékosan meg tudja oldani az edzéseit, ami jó hír, de nagyon komoly feltételekkel lehet az uszodát használni, sok szabályt be kell tartani, de mindenki nagyon ügyesen odafigyel, az edzők és a gyerekek is, s a szabályokat maximálisan betartva járunk be a létesítménybe. A folytatással kapcsolatban egyelőre még csak tervek vannak, az viszont már biztosnak tűnik, hogy a Magyar Kupát, melyet eddig ősszel és télen játszottak le a csapatok, most a sok szünet miatt valószínűleg augusztusban rendezik meg, s ennek köszönhetően a bajnokság sem lesz olyan zsúfolt. Most, hogy nyitva van az uszoda, nem nagyon tervezünk leállást. A Magyar Vízilabda Szövetség, valamint a regionális szövetségek is terveznek mérkőzéseket, kisebb tornákat a nyáron, ahol a gyerekek újra vízilabdázhatnak. Szeretnénk minél több edzőtáborba elvinni a fiatalokat, mert hosszú volt ez a két hónap, ezért most nyáron lehet majd dolgozni, s reméljük, hogy ehhez a feltételek is adottak lesznek."

Kis-Primász Ágnes szót ejtett a játékoskeret változásairól is, s mint azt megtudtuk, hárman már mindenképpen távoznak felnőtt együttesünktől.

"Ami a felnőtt csapatot illeti, a hazatérő Laura Aarts mellett másik kapusunk, Kiss Alexandra is távozik, illetve Vályi Vanda is eligazol. A helyükre természetesen szeretnénk új játékosokat hozni, folynak is már a tárgyalások, de majd csak a szerződések megkötése után jelentjük be az érkezőket."

A rovat további hírei: Sport

Távozók és érkezők!

Távozók és érkezők!

2020. július 10. (péntek)

Három játékos máshol folytatja pályafutását, ketten viszont érkeztek az NB III-as pontvadászat rajtjára készülő dunaújvárosi labdarúgókhoz.

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

2020. július 09. (csütörtök)

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni, írja az mti.hu 

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.

Dósa Krisztián is hosszabbított

Dósa Krisztián is hosszabbított

2020. július 08. (szerda)

A 26 éves hátvéd második szezonját kezdheti a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának tagjaként.