Rendhagyó szezonzáró

2020. június 7. (vasárnap) 8:32 - spigott

A csonka szezon ellenére is eredményes szezont zártak a dunaújvárosi röplabdázók, akik a következő idénynek is nagy tervekkel vágnak neki.

A Szalki-sziget kempingjében tartotta meg évzáróját pénteken délután a DSE Röplabda Akadémia. A családias hangulatú összejövetelen az akadémia játékosai mellett természetesen jelen voltak a vezetők, edzők is, s ahogy az egy évzárótól elvárható, értékelték is a mögöttük hagyott, meglehetősen rendhagyó szezont, melyet pont a legfontosabb szakaszában zárt le a koronavírus-járvány. A szezon előtt a fő cél mindig az, hogy a nagy létszámú gyermekek mellé felkészült, és megfelelő létszámú edzői stáb álljon fel, s ez ebben az időszakban sikerült, mert a szakemberek a bővülő létszámmal elbírva kezdték meg a munkát. A feladatvégzéshez a struktúra, a felszerelések rendelkezésre álltak, így szinte teljesen zökkenőmentes volt a szezonkezdés. Miután megkezdődtek a korosztályos csatározások, szépen jöttek az eredmények mind a leány, mind a fiú vonalon, ám akkor, amikor a rájátszások, az igazi izgalmak, a helyezésekért, bajnoki címekért történő mérkőzések kezdődhettek volna meg, a koronavírus kettétörte a szezont. Ezt a helyzetet is kezelnie kellett a vezetői, edzői stábnak, hiszen a kiválóan felépített rendszer egyértelműen nem dőlhetett össze. Ezért az edzői stábbal összhangban elkezdődött az edzések digitális, egyénekre szabott oktatása. Idővel a vírus enyhült, és a kormány lazított a szorításokon, ezért ma már kis csoportos formában zajlanak az edzések, melyek ismét lendületet adtak akadémiának, derült ki az utánpótlás együttesek szezonjának értékeléséből.

Végh Zoltán felvételei

A felnőtt együttesnél hatalmas változást hozott az, hogy a szezon előtt Mészáros Dömötör és Gebhardt Áron személyében két kiváló, rutinos játékos igazolt Dunaújvárosba, ami azt jelentette, hogy csapatkapitányukkal, Hatvany Zsolttal együtt így már három felnőtt játékosuk lett. A bajnokságot megelőzően a felkészülés jól zajlott, az új játékosok azonnal beilleszkedtek, vezéregyéniséggé váltak, így nagy reményekkel várták a bajnoki meccseket is. Az alapszakaszban érezhető volt, hogy az idei egy újabb lépés a fejlődési szakaszban, mert egyre stabilabb, látványosan fejlődő játékot nyújtott a csapat annak ellenére is, hogy többen saját korosztályos bajnokságukban is helyt kellett álljanak, valamint sérülések is hátráltatták a munkát. Azzal mindenki tisztában volt, hogy nem lesz egyszerű elérni a felsőházi részvételt jelentő pozíciót az alapszakaszban, s ettől végül csak egy hajszál választotta el együttesünket. Az alsóházban azonban remekül szerepelt a csapat, jó esélye volt annak megnyerésére is, ám a koronavírus itt is közbeszólt, s a vártnál hamarabb ért véget a bajnokság. Időközben azonban a szövetség már döntött a folytatásról, s nagy örömünkre számunkra kedvezően, mert a szövetség döntésének értelmében a férfiaknál a csonka bajnokságban a legjobb hat közé jutó csapatokat a Dunaferrel egészítették ki, ami azt jelenti, hogy a Dunaferr SE felnőtt együttese jövőre az Extra Liga résztvevője lesz a Debrecen, a FINO Kaposvár, a Kecskeméti RC, a MAFC-BME, a Pénzügyőr SE és a Vegyész RC Kazincbarcika társaságában. "Ide vágytunk, a legjobbak közé, hiszen tudtuk, tudjuk, hogy itt a helyünk. Ezt azonban a következő szezonban be is kell tudnunk bizonyítani" – zárult a felnőtt gárda évértékelője.

Melyet követően Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője, a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapatának vezetőedzője is megosztotta gondolatait a megjelentekkel.

"Először is szeretnénk megköszönni a Dunaferr SE támogatását, mivel ők voltak azok, akik a felnőtt együttes működtették, míg az utánpótlás a DSE Röplabda Akadémiáé. Az lesz a célunk a következő idényben, hogy egy olyan csapatot hozzunk össze, mellyel az Extra Ligához méltóan tudunk majd szerepelni, ezért dolgozunk, ezért küzdünk a kollégákkal már több hete. Természetesen szeretnénk bővíteni az utánpótlást is, ott is a lehető legjobb eredményekre törünk, s az ország legjobb utánpótlás nevelő egyesülete, s a legjobb csapatai szeretnénk lenni" – fogalmazott Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2020. július 11. (szombat)

Az SZP-Asztalos gárdája nyerte a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit.

Győzelemmel kezdett a DPASE

Győzelemmel kezdett a DPASE

2020. július 11. (szombat)

Kétgólos, magabiztos sikert aratott a MOL Fehérvár II. elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Alakul a csapat

Alakul a csapat

2020. július 11. (szombat)

Újabb öt játékosával hosszabbított szerződést a közelmúltban a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

2020. július 10. (péntek)

Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett csütörtökön az Aranycsapat Testület, írja az MTI.

Enyhítést fontolgatnak a japánok

Enyhítést fontolgatnak a japánok

2020. július 10. (péntek)

A japán kormány fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a jövőre halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára utazó sportolók esetében enyhítsen az országba lépés feltételein.

Gólzápor a DLSZ Arénában

Gólzápor a DLSZ Arénában

2020. július 10. (péntek)

Összesen huszonöt találatnak örülhettek a csapatok a Dunaújváros Kupa csütörtök esti helyosztóin.

Távozók és érkezők!

Távozók és érkezők!

2020. július 10. (péntek)

Három játékos máshol folytatja pályafutását, ketten viszont érkeztek az NB III-as pontvadászat rajtjára készülő dunaújvárosi labdarúgókhoz.