Terítéken: nagy találkozás, nagy siker így is, úgy is

2020. június 24. (szerda) 12:21 - Öcaline

Minden fronton totális áttörés volt a Csibész Csibefalodában rendezett megmozdulás múlt szombaton; eljött az idő, hogy a netes barátkozás után személyesen is összefussanak a Terítéken Dunaújváros csoport tagjai. Nagyon jó hangulatú találka kerekedett – finom kajákkal és egy nemes felajánlással!

Ahogy arról már az elmúlt időszak kedvcsinálóiban is olvashattak, nemcsak a weben, de immár a való világban is aktivizálták magukat a Terítéken Dunaújváros és környéke facebook csoport tagjai. 

Csupa-csupa finomság

A csapat szervezőinek ötlete nyomán múlt szombaton „élő randevú” helyszíne lett a Csibész Csibefaloda – a Táncsics Mihály utcai bázis terasza adott otthont az I. Terítékenes Találkozó (leánykori nevén: „Terítéken Kómatál”) közösségi eseményének. A finom falatokról Márkus Diána és Grónás Henrik gondoskodott – az édességek és sósságok jegyében, de majd írom szépen sorban.
Lelkes amatőr konyhabűvész, professzionális haspók és gasztrokulturális kalandor vagyok, naná, hogy az első között érkeztem. És persze hiába próbált lebeszélni Henrik, már a fetás bazsalikomos joghurttal bolondított lecsós füstölt sajtos quesadilla (tortillára hajazó vékony lepény, benne a jóféleségekkel) kísérleti példányából kértem egy adaggal – fantasztikusan finom volt, utólag is köszönet érte! Közben benépesült a terasz, folyamatos volt a kóstolás és az elemzés, nekem is legurult a cucc, jöhetett a következő adag. Diána mentás eperöntettel vagy nutellával kínált churros-t készített, szintén telitalálat a helyi frontokon csurgatott fánk néven is ismert finomság; kívül roppant, belül olvadt, az eperöntet meg annyira, de annyira finom volt, hogy a végén a spanyol királyi etikett szabályait is mellőzve az utolsó cseppig kihörpintettem az egészet. 

Minden szinten siker

Időközben megkezdődött – és ahogy hallottam, egészen az esti záróráig megállás nélkül tartott – a receptcsere is, nem volt nehéz megjósolni, hogy az élő találkozás varázsát ez a tényező is még tovább emeli. Kedvenc kollaborációs példámmal Klárianyu rukkolt ki; nemrég eperlekvár-fronton egyeztetett Juhász Gabikával, aztán előbb jól megfogadta a tippet (a lekvárt egy kis pezsgővel kell felütni), a találkozóra aztán már egy meglepi üveg finomsággal érkezett, hadd örüljön a tippadó is. Örült!
És ha már a sikeres együttműködéseknél járunk, azt se hallgassuk el, hogy utólag is remek ötletnek és nagyon jó kezdeményezésnek bizonyult a becsületkassza intézménye. Az est bevételét (takkra pontosan 51 ezer 500 forintot) jótét célra ajánlotta föl a Terítéken csapata – azóta már az is kiderült, hol landol az adomány. A program szervezői a bevételből az Útkeresés Segítő Szolgálat közvetítésével összesen hat hátrányos helyzetű gyermek teljes ellátását tudják fedezni a Dunaújvárosi Napközis Táborban.
Így, ettől lett kerek a történet – aki ott volt, nemcsak jól érezte magát, de jelenlétével (és a finom falatok elfogyasztásával) még segített is! Biztos, hogy nem vagyok vele egyedül, úgyhogy a zárszót többes számban írom: várjuk a folytatást!

Addig is meséljen még néhány kép!

 

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

2020. július 06. (hétfő)

Masszív enyhülés és némi csapadék is várható ma estétől, de a hét végére ismét strandidőt ígér a DO meteorológiai szakértője. Friss porgnózis a hajtás után!

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

2020. július 06. (hétfő)

Napnyugta után készülhetünk az ismételt bevetésre ma kora este – Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz, adta hírül a város hivatalos weboldala. Megelőző célzat és lakossági tipptár a hajtás után!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

2020. július 03. (péntek)

A nagy sikert aratott live show után visszatérünk (egyik) kedvenc műveletsorunkhoz: a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekeiből válogatott tematikus összeállítással jelentkezünk heti rendes nyálcsordító rovatunkban. A fókuszban: rántott mindenféle, vigyázat, kegyetlenül finomak!

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

2020. június 30. (kedd)

Június elejétől ismét igénybe vehetik a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói az intézmény bölcsődéjét. A DUFiókák névre keresztelt kisgyermek- gondozó egység egész nyáron nyitva tart, így segítve azokat a szülőket, akik a kijárási korlátozás során elhasználták egész éves szabadságukat, szeptembertől pedig már nem csak a DUE alkalmazottai, hanem minden környékbeli kisgyermekes család igénybe veheti szolgáltatásukat.

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

2020. június 30. (kedd)

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

2020. június 28. (vasárnap)

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

2020. június 28. (vasárnap)

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be a Barcelonai Egyetem.