Dunaújváros Hetilap

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 1. (hétfő) 18:26 - doszerk

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
 

Az új üzemeltető nem is késlekedett, a szerdai műszaki átadás után elkezdték a belső munkálatokat, hiszen bár az épület és annak környezete szépen megújult, a belső terek még üresek. 

Közösségi tér születik

A Szrogh György által tervezett műemléki védettségű épület külseje és környezte után az új üzemeltetőnek köszönhetően, a nyitás után a belső terekre sem lehet majd ráismerni. Természetesen az épület ikonikus jegyeinek megtartásával egy igazi közösségi teret hoznak létre. Modern büfét alakítanak ki, ahol a mozikban megszokott kínálat, többek között az elmaradhatatlan nachos és popcorn várja majd a látogatókat. 
A büfé mellett természetesen számos más újdonság várja majd a látogatókat. A moziszékeket a nagyteremben és a kamarateremben is lecserélik, az új prémium kategóriás székek olasz szövettel borítottak. E mellett légkondicionáló berendezéssel is ellátják az épületet. A legnagyobb durranás azonban kétségtelenül a Christie VIVE audiorendszer, aminek hangzása egészen egyedülálló, ilyen rendszer Dunaújvároson kívül csak Kaposváron működik moziban. Az új üzemeltető több tízmillió forintos beruházást végez el a következő néhány héten az épületben. 

Színfolt és központ

Szabó Zsolt alpolgármester elmondta: a városvezetésnek az volt a célja, hogy a dunaújvárosiak egy teljesen megújult mozit kaphassanak, egy olyan épületet, ami egy új színfoltja és központja lehet a városnak, és ami a legmodernebb, legszínvonalasabb minőséget képviseli, hiszen Dunaújváros mozizás tekintetében is megérdemli azt a minőséget, amit Székesfehérvár, Győr vagy Budapest.
Az alpolgármester hozzátette: amellett, hogy az új mozi minden szempontból a legmagasabb színvonalat nyújtja majd a látogatóknak, a városnak is bevételt hoz, hiszen az új üzemeltető immár koncessziós díjat is fog fizetni:
– Nagyon büszke vagyok erre a megállapodásra, hiszen egy olyan befektetőt sikerült meggyőznünk arról, hogy Dunaújvárosban érdemes sok tízmillió forintot befektetnie, aki az ország számos más pontján már sikerrel és színvonalasan működtet mozikat. Így két legyet ütöttünk egy csapásra: egy igényes mozit adhatunk át, ami ráadásul bevételt is hoz a városnak, ez pedig nem elhanyagolható a mai nehéz időkben.  
Fontos megemlíteni, hogy a KULTIK 100 százalékban magyar tulajdonú hálózat, összesen 19 mozi a tagja, így a KULTIK a második legnagyobb mozihálózat Magyarországon. 

A mozi nyitására a KULTIK várhatóan június végére készen áll majd – a megnyitást azonban a járványhelyzet is befolyásolja.

(Forrás: dunaujvaros.hu; fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala.