Biztos siker az első edzőmeccsen

2020. július 15. (szerda) 19:38 - spigott

Korán jelentős előnyt szerezve aratott magabiztos, 38-28-as sikert az ifjúsági válogatott elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kép: DO-archív

A nyári felkészülés második hetének derekán Balatonboglárra látogatott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely az ifjúsági válogatott elleni edzőmérkőzéssel kezdte meg felkészülési mérkőzéseinek sorozatát. A találkozó előtt abban reménykedett Vágó Attila vezetőedző, hogy már sikerül viszontlátnia az edzéseken gyakorolt elemeket úgy, hogy csapatunk magabiztosan érvényre is juttatja a papírformát, s behúzza a fiatalok elleni összecsapást.

Az már a mérkőzés elején kiderült, hogy a két gárda nincs egy súlycsoportban, mert a jó védekezésből, illetve Hlogyik Petra védéseiből jól építkezett a Kohász, s már az első játékrész derekára hatgólos előnyre tett szert (2-8). A folytatásban is fölényben játszott a Vágó-csapat, mely az első huszonöt percben rutinosabb játékosai révén növelte tovább előnyét, s a szünethez érve már 15-5-ös vezetésnek örülhetett. A második felvonásban sort cserélt Vágó Attila vezetőedző, s bár ekkor már a házigazdák is feljavultak, így is magabiztosan tartotta előnyét a Kohász, mely a második pihenőre 28-18-as fórral vonulhatott. A harmadik huszonöt percben is sokat váltogatta együttesünk felállását a szakvezetés, s ugyan a koncentráció már érezhetően csökkent, ami a védekezésben és a helyzetek kihasználásában is meglátszott, így is növelte vezetését a Kohász, mely végül sima, 38-28-as győzelmet aratott a nyári felkészülés első edzőmérkőzésén.

Vágó Attila elégedett volt a csapattal! (Kép: DO-archív)

Mely után érthetően elégedetten értékelt Vágó Attila vezetőedző is, aki szerint maximálisan elérte a célját csapatunk szerda délutáni összecsapása.

"Teljes mértékben edzésnek fogtuk fel a mérkőzést, azonos játékidőt kapott mindenki, el volt osztva a játékidő, a terhelés ebben a háromszor huszonöt percben, mely alatt gyakorlatilag sorokat cseréltünk harmadonként. Taktikai dolgok még nem nagyon voltak számon kérve a csapaton, hiszen nem olyan régóta edzünk együtt. Igyekeztünk minden harmadban ugyanolyan tempót diktálni, az első felvonásban jobban kijött a lépés, igen nagy előnyt tudtunk kiépíteni az ifjúsági válogatott ellen, s ami ott a két csapat közt kialakult, gyakorlatilag tartottuk is a meccs végéig. Amit kértem a lányoktól, a védekezést és az ebből való gyors játékot, a lerohanásokat, maximálisan visszakaptam, szóval elégedett lehetek, mert ami célja volt a mai összecsapásnak, hogy kizökkenjünk a monoton munkából az alapozás első felében, arra ez a meccs tökéletesen megfelelt, játszottunk egy jót. Jövő hét pénteken a Vasas látogat Dunaújvárosba, s ott már a támadójátékban is szeretnénk egy kicsit előrébb lépni, mert a mögöttünk hagyott időszakban azzal még nem foglalkoztunk, elsősorban a védekezést és a lerohanásokat gyakoroltuk" – árulta el a DKKA felnőtt együttesének vezetőedzője.

Ifjúsági válogatott - DKKA 28-38 (5-15, 18-28)

A DKKA gólszerzői: Kazai 4, Schatzl 4, Mihály 4, Ferenczy 3, Román 3, Jovovity 2, Barján 2, Klivinyi 2, Horváth 2, Bulath 2, Fodor, Moutsogianni 2, Sziráki 2, Nick 2, Szalai 1, Krupják-Molnár 1.

A rovat további hírei: Sport

Itthon javíthat a DPASE

Itthon javíthat a DPASE

2020. augusztus 08. (szombat)

Az ESMTK elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felajánlotta segítségét az európai szövetségnek (UEFA) azért, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a nemzetközi kupasorozatok selejtezőit.

Könnyed siker az edzőmeccsen

Könnyed siker az edzőmeccsen

2020. augusztus 07. (péntek)

A Tolna elleni hazai mérkőzéssel zárta le fizikai felkészülését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A vártnál simább győzelem

A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.