Döntetlen a Szeged ellen

2020. július 22. (szerda) 19:36 - spigott

Az első félidőben sokat hibázott, hátrányba is került, de jól küzdött, s végül 2-2-es döntetlent ért el az NB II-es Szeged elleni edzőmeccsen a DPASE labdarúgó csapata.

Az NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni szegedi mérkőzéssel folytatta felkészülési találkozóinak sorozatát szerdán délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. A mérkőzés esélyesének a másodosztály rajtjára készülő házigazdák voltak, ám a dunaújvárosi szakvezetés bízott abban, hogy a magasabb osztályú ellenféllel szemben is képesek lesznek stabil, jó teljesítményt nyújtani. Ez persze nem ígérkezett könnyű feladatnak, főleg nem úgy, hogy a Veszprém ellen bokasérülést szenvedő Lakatos Gergőre nem számíthatott a szakvezetés, így ismét újra kellett szerezni a csapat védelmét. Azt a védelmet, melyben feltűnt a dunaújvárosi nevelésű, pályafutása alatt több mint kétszáz NB I-es meccset lejátszó Báló Tamás is, s mint az a mérkőzés után a DPASE bejelentette, a 36 éves balhátvéd Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Lőrincz Emil vezetőedző ezúttal a Pokorni – Barta, Markovics, Hompót, Báló, Dorogi, Barna, Tóth, Szepessy, Novák, Kesztyűs összeállításban küldte pályára tanítványait, s bár az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a 13. percben volt játékosunk, Dobos Áron lőtt a felső lécre, majd Novák Zsombor előtt adódott lehetőség, ám a védők még időben tisztázni tudtak a DPASE csatára elől. A játékrész derekán megszerezte a vezetést a házigazda, méghozzá Dobos Áron révén, aki egy bal oldali beadás után lőtt a kapuba, s bár nem sokkal később helyzetbe került együttesünk, a következő gólt is a szegediek érték el, miután Gajdos értékesített egy könnyű síppal befújt büntetőt a 40. percben (2-0). A szünetben több helyen változtatott csapatán Dobos Barna és Lőrincz Emil is, s egészen a hajráig úgy tűnt, hogy nem változik az eredmény. A hajrát azonban nagyon megnyomta együttesünk, mely az utolsó öt percben Dorogi Renátó és a csereként beállt Héjjas Zsombor szép találataival kiegyenlített, s végül 2-2-re mentette az összecsapást.

Képek: DO-archív

"Az első félidőben bátortalanul, sok hibával futballoztunk, ez nagyon nem tetszett. A másodikban sok volt a csere mindkét oldalon, talán az eredmény is rányomta a bélyegét a játékra, nem volt rajtunk akkora nyomás. A meccs végén sikerült kélt átlövés góllal egyenlítenünk, pozitívum, hogy nem adtuk fel, mentünk előre, csináltuk a dolgunkat, s ennek meg is lett az eredménye" - értékelt a mérkőzés után Lőrincz Emil, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak vezetőedzője.

Szeged-Csanád GA – DPASE 2-2 (2-0)

Gólszerzők: Dobos, Gajdos, illetve: Héjjas, Dorogi.

DPASE: Pokorni – Barta, Markovics, Hompót, Báló, Dorogi, Barna, Tóth, Szepessy, Novák Zs., Kesztyűs. Cserék: Szent-Ivány, Áman, Al-Sheraji, Halász, Héjjas, Novák L. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.