Megvan a Bikák negyedik légiósa

spigott - 2020. július 2. 8:13

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban jelentette be csütörtökön kora reggel a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy újabb légióssal bővült az együttes 2020/2021-es játékoskerete. Dunaújvárosban folytatja ugyanis pályafutását a pályafutását a 27 éves, centerként és szélsőként is bevethető csatár, Kristoffer Pihlqvist.

fotó: Jönköpings Posten

A 187 centis, 90 kg-os játékos Jönköpingben született, itt ismerkedett meg a sportág alapjaival, s az U20-as korosztályig végigjárta a klub utánpótlását. Első felnőtt szezonját 2013-ban a Brunflo IK együttesénél kezdte meg a Divízió I-ben, majd játszott az Olofströms IK, a Kallinge/Ronneby IF, valamint három és fél szezont a HC Dalen csapatainál is. A dunaújvárosi szurkolóknak onnan lehet ismert, hogy a 2019/2020-as szezont a Hokiklub Budapest együttesénél töltötte, ahol 42 mérkőzésen 32 pontig (19 gól, 13 assziszt) jutott, s csapata harmadik legeredményesebb játékosaként zárta a szezont. Pihlqvist az Acélbikák negyedik légiósa, azok után, hogy a közelmúltban már Daniel Nilsson, Oskar Brandström, valamint David Mazurek leigazolását is bejelentették a dunaújvárosi jégkorongozók.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.