Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

spigott - 2020. július 6. 14:01

Megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Az előző heti csapatösszetartó túra után a hétvégét még megkapták pihenőnek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének tagjai, ám hétfőtől már nem a kikapcsolódásé, hanem a munkáé volt a főszerep, ugyanis a Lorántffy iskola futópályáján kezdte meg nyári felkészülését akadémiánk felnőtt csapata Vágó Attila vezetőedző irányításával, aki beszámolt a társaság mögött hagyott bogácsi csapatösszetartásról is.

"Három napot töltöttünk el Bogácson, edzettünk, megismertük egymást, csináltunk aktív csapatösszetartó programokat, különböző játékokat játszottunk, túrázni voltunk, strandoltunk, bográcsoztunk is, szóval nagyon jó volt, sokkal hasznosabb, mintha hétfőn, a futópályán találkoztunk volna először. Sok az új arc, én is több olyan játékossal találkoztam, akivel nem dolgoztam eddig, a lányok közül sem ismert mindenki mindenkit, a stáb és mi is egy kicsit összerázódtunk ebben a pár napban, szóval nagyon jól telt ez az időszak." – fogalmazott a szakember, aki elárulta azt is, milyen munka vár a játékosokra a közeljövőben.

"Hétfőn délelőtt vágtunk neki a felkészülésnek, napi két edzéssel dolgozunk Dunaújvárosban, délelőttönként futás és erőfejlesztés szerepel a programban, míg délután már a labdás edzések várnak a játékosokra. Ez nem egy szokványos felkészülés lesz, a koronavírus miatt hónapokat töltöttek el labda nélkül a játékosok, ezt a kimaradást kell minél hamarabb visszahoznunk, gondolok itt a kapura dobásokra, passzokra, ezeket otthon nyilván senki nem gyakorolhatta. Emellett az ütközésekre is figyelmet kell fordítanunk, de óvatosnak kell lennünk, mert az elmúlt hónapokban az idegrendszer és a test is elszokott ezektől a mozdulatoktól, s nem szeretnénk, ha emiatt bárki megsérülne."

Az első edzésen még nem volt teljes a keret, egy hiányzója volt az együttesnek, mely betartja az előírásokat, hiszen senki sem szeretne úgy járni, mint a váci együttes, ahol az előző héten tíz játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje.

"Egyik játékosunk, a macedón Sanja Dabevska szombaton érkezett Magyarországra, így ő jelenleg házi karanténban van, ma volt vírusteszten, várjuk az eredményt, s ha minden rendben lesz, akkor csatlakozik az együtteshez. A vírussal kapcsolatos előírásokat betartjuk, s emellett felhívtuk a lányok figyelmét arra, hogy mire kell fokozottan odafigyelniük, illetve a csapatösszetartás után is megkértünk mindenkit, hogy lehetőleg maradjanak otthon, s ne is találkozzanak olyannal, akiről feltételezhető, hogy érintkezésben volt váci sportolókkal."

Vágó Attila beszámolt arról, hogy több edzőmérkőzés is vár az együttesre, illetve megosztotta elképzeléseit arról is, hogy milyen csapatot szeretne viszontlátni a pályán az irányítása alatt.

"A napi munka mellett természetesen lesznek felkészülési mérkőzéseink is, már jövő hét szerdán pályára is lépünk Balatonbogláron, a NEKA otthonában. Igazából a Váccal játszottunk volna azon a héten, de a váci megbetegedések miatt ez módosult. Lesz egy négycsapatos tornánk Érden augusztus 21-én és 22-én, s emellett minden héten egy-egy edzőmérkőzés vár a csapatra, ebben is próbáltunk többet beletenni, mint egy átlagos helyzetben, egyrészt azért, mert régóta nem voltak meccsek, másrészt sok az új játékos, új a stáb, össze kell csiszolódnunk, és erre a mérkőzések biztosítják a legjobb lehetőséget. S, hogy milyen stílusú csapatra számíthatnak a drukkereink? Nálam nagyon fontos a védekezés, egy elővételező, labdaszerzésre irányuló védekezést szeretnék megvalósítani, s az abból való gyors játék az, amit mindig meg szoktam követelni a csapataimtól. Nyilván jobban meg kell ismerni a játékosállományt, illetve az egyéni képességeket is ahhoz, hogy a játékosokra illő taktikát kidolgozzam, azt nem szeretném, ha ráskatulyáznám a csapatra az elképzeléseimet úgy, hogy lehet, hogy az nem is fekszik a társaságnak, ez a következő hetek feladata lesz."

A Kohász felnőtt kézilabdázóinak szakvezetője büszke arra, hogy egy ilyen múltú együttesnél kapott lehetőséget, ám ezt nem teherként éli meg, s minden erejével azon lesz, hogy sikeresen szerepeljenek a 2020/2021-es szezonban.

"Ez egy nagyon nagy lehetőség nekem, pláne egy ilyen egyesületnél, mely ilyen múlttal rendelkezik, s ha csak az edzőket nézem, nagyon nagynevű edzők értek el itt komoly sikereket. Ez azonban inkább motivál engem, nem ijedek meg a lehetőségtől, s tudásom legjavát nyújtva igyekszem sikerre vinni a csapatot. Természetesen nem egyedül, mert itt is egy olyan stábot alakítottunk ki, melyben mindenki magas szinten érti a feladatát, s bár ezek a szálak az én kezemben futnak össze, de abszolút csapatban gondolkozunk, s úgy is dolgozunk. Ami pedig a szezont és a célkitűzéseinket illeti, igen nehéz idény vár ránk, a magyar bajnokság nagyon erős, a középmezőnyben apróságok döntenek egy-egy helyezés sorsáról, de a célunk az, hogy az 5. és a 8. hely között végezzünk a bajnokság végén."

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.