Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

2020. július 6. (hétfő) 14:01 - spigott

Megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Az előző heti csapatösszetartó túra után a hétvégét még megkapták pihenőnek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének tagjai, ám hétfőtől már nem a kikapcsolódásé, hanem a munkáé volt a főszerep, ugyanis a Lorántffy iskola futópályáján kezdte meg nyári felkészülését akadémiánk felnőtt csapata Vágó Attila vezetőedző irányításával, aki beszámolt a társaság mögött hagyott bogácsi csapatösszetartásról is.

"Három napot töltöttünk el Bogácson, edzettünk, megismertük egymást, csináltunk aktív csapatösszetartó programokat, különböző játékokat játszottunk, túrázni voltunk, strandoltunk, bográcsoztunk is, szóval nagyon jó volt, sokkal hasznosabb, mintha hétfőn, a futópályán találkoztunk volna először. Sok az új arc, én is több olyan játékossal találkoztam, akivel nem dolgoztam eddig, a lányok közül sem ismert mindenki mindenkit, a stáb és mi is egy kicsit összerázódtunk ebben a pár napban, szóval nagyon jól telt ez az időszak." – fogalmazott a szakember, aki elárulta azt is, milyen munka vár a játékosokra a közeljövőben.

"Hétfőn délelőtt vágtunk neki a felkészülésnek, napi két edzéssel dolgozunk Dunaújvárosban, délelőttönként futás és erőfejlesztés szerepel a programban, míg délután már a labdás edzések várnak a játékosokra. Ez nem egy szokványos felkészülés lesz, a koronavírus miatt hónapokat töltöttek el labda nélkül a játékosok, ezt a kimaradást kell minél hamarabb visszahoznunk, gondolok itt a kapura dobásokra, passzokra, ezeket otthon nyilván senki nem gyakorolhatta. Emellett az ütközésekre is figyelmet kell fordítanunk, de óvatosnak kell lennünk, mert az elmúlt hónapokban az idegrendszer és a test is elszokott ezektől a mozdulatoktól, s nem szeretnénk, ha emiatt bárki megsérülne."

Az első edzésen még nem volt teljes a keret, egy hiányzója volt az együttesnek, mely betartja az előírásokat, hiszen senki sem szeretne úgy járni, mint a váci együttes, ahol az előző héten tíz játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje.

"Egyik játékosunk, a macedón Sanja Dabevska szombaton érkezett Magyarországra, így ő jelenleg házi karanténban van, ma volt vírusteszten, várjuk az eredményt, s ha minden rendben lesz, akkor csatlakozik az együtteshez. A vírussal kapcsolatos előírásokat betartjuk, s emellett felhívtuk a lányok figyelmét arra, hogy mire kell fokozottan odafigyelniük, illetve a csapatösszetartás után is megkértünk mindenkit, hogy lehetőleg maradjanak otthon, s ne is találkozzanak olyannal, akiről feltételezhető, hogy érintkezésben volt váci sportolókkal."

Vágó Attila beszámolt arról, hogy több edzőmérkőzés is vár az együttesre, illetve megosztotta elképzeléseit arról is, hogy milyen csapatot szeretne viszontlátni a pályán az irányítása alatt.

"A napi munka mellett természetesen lesznek felkészülési mérkőzéseink is, már jövő hét szerdán pályára is lépünk Balatonbogláron, a NEKA otthonában. Igazából a Váccal játszottunk volna azon a héten, de a váci megbetegedések miatt ez módosult. Lesz egy négycsapatos tornánk Érden augusztus 21-én és 22-én, s emellett minden héten egy-egy edzőmérkőzés vár a csapatra, ebben is próbáltunk többet beletenni, mint egy átlagos helyzetben, egyrészt azért, mert régóta nem voltak meccsek, másrészt sok az új játékos, új a stáb, össze kell csiszolódnunk, és erre a mérkőzések biztosítják a legjobb lehetőséget. S, hogy milyen stílusú csapatra számíthatnak a drukkereink? Nálam nagyon fontos a védekezés, egy elővételező, labdaszerzésre irányuló védekezést szeretnék megvalósítani, s az abból való gyors játék az, amit mindig meg szoktam követelni a csapataimtól. Nyilván jobban meg kell ismerni a játékosállományt, illetve az egyéni képességeket is ahhoz, hogy a játékosokra illő taktikát kidolgozzam, azt nem szeretném, ha ráskatulyáznám a csapatra az elképzeléseimet úgy, hogy lehet, hogy az nem is fekszik a társaságnak, ez a következő hetek feladata lesz."

A Kohász felnőtt kézilabdázóinak szakvezetője büszke arra, hogy egy ilyen múltú együttesnél kapott lehetőséget, ám ezt nem teherként éli meg, s minden erejével azon lesz, hogy sikeresen szerepeljenek a 2020/2021-es szezonban.

"Ez egy nagyon nagy lehetőség nekem, pláne egy ilyen egyesületnél, mely ilyen múlttal rendelkezik, s ha csak az edzőket nézem, nagyon nagynevű edzők értek el itt komoly sikereket. Ez azonban inkább motivál engem, nem ijedek meg a lehetőségtől, s tudásom legjavát nyújtva igyekszem sikerre vinni a csapatot. Természetesen nem egyedül, mert itt is egy olyan stábot alakítottunk ki, melyben mindenki magas szinten érti a feladatát, s bár ezek a szálak az én kezemben futnak össze, de abszolút csapatban gondolkozunk, s úgy is dolgozunk. Ami pedig a szezont és a célkitűzéseinket illeti, igen nehéz idény vár ránk, a magyar bajnokság nagyon erős, a középmezőnyben apróságok döntenek egy-egy helyezés sorsáról, de a célunk az, hogy az 5. és a 8. hely között végezzünk a bajnokság végén."

A rovat további hírei: Sport

Itthon javíthat a DPASE

Itthon javíthat a DPASE

2020. augusztus 08. (szombat)

Az ESMTK elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felajánlotta segítségét az európai szövetségnek (UEFA) azért, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a nemzetközi kupasorozatok selejtezőit.

Könnyed siker az edzőmeccsen

Könnyed siker az edzőmeccsen

2020. augusztus 07. (péntek)

A Tolna elleni hazai mérkőzéssel zárta le fizikai felkészülését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A vártnál simább győzelem

A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.