Dunaújváros Hetilap

"Rajta, Újváros" Egyesület: speciális felkészítés a frakció tagjainak

2020. július 13. (hétfő) 9:52 - Öcaline

A Városháza és a városi fenntartású cégek életébe nyertek betekintést a "Rajta, Újváros!" Egyesület önkormányzati képviselői azon az előadássorozaton, amit a napokban rendeztek a frakció tagjainak. 

Előadássorozatot szervezett képviselői számára a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója azzal a céllal, hogy a képviselők pontos képet kapjanak az önkormányzati fenntartású vállalatok, így egyebek mellett a DVG. Zrt., illetve a Városháza működéséről. 

Minden téren segítség

A képzés végén Pintér Tamás köszönte meg a képviselők és az előadók munkáját. A polgármester elmondta: a frakció tagjai végig nagy lelkesedéssel és szorgalommal vettek részt a képzésben, ennek köszönhetően még felkészültebben tudnak a lakók, a körzetükben élők rendelkezésére állni egy- egy kérés megoldásában. Egészen friss példa, hogy Petrovickijné dr. Angerer Ildikó környezetvédelmi vezető főtanácsos tartott legutóbb előadást a képviselőknek a Városháza dísztermében. A környezetvédelem az egyik zászlóshajója a jelenlegi városvezetésnek, hiszen választási programjukban is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a környezettudatosság jegyében minél élhetőbbé, zöldebbé és barátságosabbá tegyék Dunaújvárost.

Felkészülnek a kihívásokra

A képviselők korábban ellátogattak a Dunanett telephelyére és a DVG Zrt.-hez is, ahol minden ágazatvezető beszámolt tevékenységéről. Pintér Tamás elmondta: jól emlékszik, hogy képviselőként őt is a legkülönfélébb kérdésekkel keresték meg a lakók, ez a képzés pedig éppen abban segíti a képviselőket, hogy minden témában legyen alapismeretük, így rögtön tudjanak reagálni a felmerült lakossági kérdésekre; ha pedig egy-egy témában további intézkedés szükséges, akkor már tudják, hogy kihez kell fordulniuk. 
A polgármester hozzátette: így jól képzett, az aktuális problémákra érzékenyen reagáló, a városi cégek és a hivatal szervezeti felépítését jól ismerő politikusok valóban segíthetik a lakosok életét, kényelmét. Utassy Éva a képzéssel kapcsolatban elmondta: nagyon fontos, hogy gyors válaszokat tudjanak adni, hiszen, ha egy lakó bármilyen ügyben megkeresi, akkor az illetőnek ez komoly problémát okoz – a választott képviselőnek pedig azzal is rá kell szolgálnia a bizalomra, hogy hiteles válaszokat tud adni a felmerülő kérdésekre.

Cs. L.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.