Biztos siker Szegeden is

spigott - 2020. augusztus 21. 19:41

A harmadik negyed kisebb hullámvölgye ellenére is nagyon sima, tizenhárom gólos győzelmet aratott Szegeden a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely hat mérkőzést követően is hibátlanul vezeti a Magyar Kupa B-csoportját.

Szegeden folytatta a Magyar Kupa csoportkörének küzdelmeit a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. A sorozatban címvédő dunaújvárosiak nagyon simán, 25-9-re nyerték a két gárda első mérkőzését, így ezúttal is toronymagas esélyesként vágtak neki az összecsapásnak.

Mihók Attila tanítványai a várakozásoknak megfelelően kezdték is a találkozót, már első támadásukból betaláltak, majd Magyari kivédett büntetőjét követően Szilágyi második és harmadik góljával meg is léptek ellenfelüktől (0-3). A mieink ezúttal nagyon odafigyeltek védekezésükre, az első negyedben nem is engedték örülni a házigazdákat, s mivel a túloldalon Gurisatti, majd Garda is megvillant, így az első szünethez érve már 5-0-s dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A második felvonás derekán újabb két góllal adta ellenfele tudtára a Mihók-csapat, hogy sok jóra ne számítson, s bár a 14. percben összejött a szépítés a vendéglátóknak, erre Gurisatti, majd Sajben válaszolt, így a félidő végén már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk.

Képek: DO-archív

Talán a tetemes előny tudatában, de a térfélcserét követően erősen csökkent a koncentráció, főleg támadásban, így sokáig egyik oldalon sem született újabb találat. Hiába törte meg a hosszú gólcsendet Mucsy Mandula, az utolsó percben némi meglepetésre kétszer is betalált a Szeged, mely ezzel meg is nyerte a harmadik negyedet (3-10). Az utolsó nyolc percre ismét összerántotta támadójátékát együttesünk, mely három perc alatt háromszor is mattolta a szegedieket, majd az utolsó percekben egy újabb 3-0-s rohammal alakította ki a 16-3-as DUE-sikert jelentő végeredményt. Mihók Attila gárdája így hat mérkőzést követően is hibátlan teljesítménnyel áll a csoportja élén, s ha hétfőn nyerni tud a III. ker. TVe vendégeként, akkor óriásit lép az első hely megszerzése felé.

SZNVE – DUE-Maarsk Graphics 3-16 (0-5, 1-4, 2-1, 0-6)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 3, Horváth 2, Mahieu, Ziegler, Brezovszki, Szellák 2. Csere: Sajben 1, Gurisatti 4, Garda 2, Mucsy 2, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.