Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 7. (péntek) 15:01 - spigott

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Érden folytatta edzőmérkőzéseinek sorozatát ma délelőtt tizenegy órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Vágó Attila tanítványai nem is kezdték rosszul idei negyedik felkészülési találkozójukat, már ami a támadójátékot illeti, mert szinte minden támadásukból betaláltak, így igen hamar elléptek két-három góllal ellenfelüktől sőt, a 10. percben már 9-4-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző. A házigazda érdiek már a 12. percben időt kértek, hogy rendezzék soraikat, de ez sem sokat segített rajtuk, mert a jó támadójáték mellett a védekezéssel sem volt probléma a mieink oldalán, így a játékrész derekához közeledve már 13-5-re vezetett a Kohász. Vágó Attila vezetőedző ekkor kezdte el cserélgetni kezdősorát, s ugyan ez okozott némi zavart a csapat játékában, a félidő hajrája ismét a DKKA gárdájáé volt, mely 22-14-es vezetéssel vonulhatott pihenőre.

A térfélcserét követően ismét jobban rajtoltak kézilabdázóink, ám kilencgólos vezetésük után többször is emberhátrányba kerültek, s ezt, illetve a támadásban elkövetett hibákat sorozatban lőtt három találattal torolta meg az Érd. Együttesünk a folytatásban sem tudott igazán élesen játszani, támadásban és védekezésben is sokat hibázott, ám mikor négyre olvadt előnye, ismét összekapta magát, így 23-29-nél másodszor is időt kellett kérnie a házigazdáknak a 47. percben. A hátralévő időben hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét csapat, a védekezésre egyik oldalon sem fordítottak már komoly figyelmet a felek, de a gólokban gazdag véghajrából is a Kohász jött ki jobban, s végül magabiztos, 40-32-es sikerrel zárta az összecsapást.

Képek forrása: DKKA

Vágó Attila vezetőedző: - A támadójáték, amit gyakoroltunk a héten, azzal teljes mértékben elégedett vagyok. Sajnos azonban ennek a kárát látta a védekezés, mivel 32 kapott gól egy picit sok, hiszen nem biztos, hogy mindig 40 gólt fogunk tudni lőni. Sokkal könnyebb az, ha a csapat 20-25 körül tartja az ellenfelét. Az első félidő közepén már meglett a 7-8 gólos különbség, amit nagyon szépen tartottunk. A második félidőben volt egy 10 perces rövidzárlat, amikor külső tényezők elvitték egy picit a figyelmünket, a koncentrációnk szétesett. Hozzáteszem, nagyon sokat játszottunk emberhátrányban a mérkőzésnek abban a periódusában. A lányoknak az erejét és a tartását mutatja, hogy nem rogytunk meg, hanem a nehezebb szakaszból is felálltunk és növelni tudtuk a különbséget és a végén magabiztosan nyertünk, aminek én örülök és gratulálok a csapatnak. Összességében a tanulsága a mérkőzésnek az, hogy senki ellen sem engedhetünk meg magunknak olyan tízperces blokkokat, rövidzárlatokat, amelynek során a már félig legyőzött ellenfelet visszarántjuk a mérkőzésbe.

Érd – DKKA 32-40 (14-22)

A DKKA gólszerzői: Klivinyi 6, Horváth 5, Román 5, Schatzl 5, Szalai 4, Barján 3, Bulath 3, Kazai 3, Molnár 3, Nick 3.

A rovat további hírei: Sport

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az, hogy ismét rendeznek különböző sportágakban sporteseményeket, bizakodásra ad okot a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia tekintetében is Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fennállása legeredményesebb bajnoki szereplésének örülhetett Fadd-Domboriban a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya.

Elmaradt a bravúr!

Elmaradt a bravúr!

2020. szeptember 23. (szerda)

Óriási csatában szenvedett vereséget a Debrecen elleni bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2020. szeptember 23. (szerda)

Egy sima és egy szoros találkozóval folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának küzdelemsorozata.

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

2020. szeptember 23. (szerda)

Rendkívüli küldöttgyűlésen döntött az elnökség összetételéről a Dunaferr SE kedden – az egyesület elnöke ismét Mátyás Gábor lett, áll a honlapunkhoz eljuttatott közleményben.

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

2020. szeptember 23. (szerda)

Harminchárom ország versenyzői jelezték részvételüket a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak-kenu világkupára, amelyre egy héttel a sikeresen megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye (ORV) után kerül sor a Maty-éren.

A Debrecen következik

A Debrecen következik

2020. szeptember 23. (szerda)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére a Debrecen elleni rácalmási találkozón.