Vízilabda: csoportelső egyetemisták!

spigott - 2020. augusztus 28. 21:37

Ötgólos győzelmet aratott a BVSC elleni hazai rangadón, így megnyerte a Magyar Kupa "B" csoportját a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Szép volt, csajok, csak így tovább!

A BVSC elleni hazai összecsapáson ugrott medencébe pénteken este háromnegyed hattól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely egy esetleges győzelemmel végleg bebiztosította volna első helyét a Magyar Kupa "B" csoportjában. Mihók Attila tanítványai ennek megfelelően kezdték is az összecsapást, Gurisatti duplája után 2-1-re, majd Garda pontos lövése után már 3-1-re vezettek, s úgy tűnt, kézben is tartják a meccset. A vendégek azonban mindenképpen vissza akartak vágni a fővárosban elszenvedett ötgólos vereségért, s három perc alatt lőtt három találattal szomorították a mieinket, így át is vették a vezetést (3-4). Ugyan az utolsó másodpercekben Szellák egalizált, de a második negyed elején a fővárosiak visszaszerezték a vezetést, s egészen a félidő véghajrájáig meg is tartották minimális fórjukat (4-5). A játékrész utolsó perceit azonban nagyon megnyomta a Mihók-csapat, mely Szilágyi megúszásból, majd emberelőnyből szerzett találatával fordítani tudott, s a nagyszünethez érve végre ismét a mieink álltak közelebb a sikerhez (6-5).

A hazaiak lendülete a térfélcserét követően is megmaradt, Gurisatti és Szilágyi újabb góljai után már hárommal vezettek az egyetemisták, ám a BVSC ekkor sem adta fel a küzdelmet, így a harmadik negyed hajrája is óriási izgalmakat hozott. A fővárosiaknak kétszer is sikerült minimálisra csökkenteni hátrányukat, ám a mieinknél rendre volt valaki, aki válaszolni tudott, így a záró etap előtt 10-8-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A  negyedik felvonásban viszont végleg megtörte ellenfelét együttesünk, mely kiválóan védekezve óvta meg kapuját az újabb góloktól, míg a túloldalon sorozatban háromszor is mattolta vetélytársát, s végül meggyőző, 13-8-as győzelmet aratva gyűjtötte be a három pontot. Ez egyben azt is jelentette, hogy Mihók Attila gárdája a III. kerületi TVE elleni mérkőzés eredményétől függetlenül már megnyerte csoportját, s várhatja a Magyar Kupa elődöntőjét.

DUE-Maarsk Graphics - BVSC 13-8 (4-4, 2-1, 4-3, 3-0)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari - Szilágyi 3, Gurisatti 5, Horváth, Mahieu, Garda 3, Ziegler. Csere: Sajben N., Szabó, Mucsy, Brezovszki 1, Szellák 1, Pál, Sajben V. Vezetőedző: Mihók Attila.

(Fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.