Bajnoki nyitány előtt a Dunaferr!

spigott - 2020. szeptember 17. 17:30

Idegenben, a MAFC-BME otthonában vág neki az Extraliga 2020/2021-es szezonjának pénteken este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Kép: DO-archív

Több mint hat hónap után játszik újra tétmérkőzést a Dunaferr SE röplabda csapata, mely pénteken este fél nyolctól a fővárosban kezdi meg az Extraliga alapszakaszának küzdelmeit a MAFC-BME vendégeként. Tomanóczy Tibor együttesének tavalyi magja együtt maradt, s ugyan voltak azért távozók, az érkezők listája is erősnek tűnik, ugyanis Boa Szabolcs (Szolnok) és Bohnicsek Szilveszter (MAFC) mellett két légióssal erősítette meg keretét a Dunaferr, így a kanadai Blain Cranston és az ausztrál Ethan Garret is a mieink sikereiért küzdhet az idei szezonban.

Az első feladat azonban nem tűnik egyszerűnek, ugyanis a MAFC gárdája éve óta remek csapatot alkot, ám mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elárulta, mindent el fognak követni azért, hogy meglepjék ellenfelüket, s már az első fordulóban meglepetést tudjanak okozni.

Kép forrása: Dunaferr SE röplabda

- Reméljük, hogy minél jobb eredményt tudunk elérni, bár a mérkőzés esélyesének a hazai pályán játszó MAFC számít. Nem volt egyszerű a felkészülésünk, de haladunk azon az úton, amit elkezdtünk, s az mindenképpen pozitívum, hogy már a légiósaink is csatlakozni tudtak a csapathoz, s bár őket azért még be kell építeni az együttesbe, amihez idő kell, de mindenképpen komoly erősítést jelentenek számunkra, s nagyon bízom abban, hogy ez a mérkőzésen is látható lesz. Az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztunk, ezért abban bízom, hogy hiába a MAFC a pénteki mérkőzés esélyese, képesek leszünk jó teljesítményt nyújtani, s akár már az első fordulóban meglepetést okozni.

A Dunaferr SE kerete a 2020/2021-es szezonban: Juhász Barnabás, Tajti Olivér, Majoros Balázs, Tomanóczy Bálint, Boa Szabolcs, Ambrus Bence, Laczi Dominik, Bálint Balázs, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf, Tamási Dávid, Gebhardt Áron, Hatvany Zsolt, Mészáros Dömötör, Blain Cranston, Ethan Garret, Bohnicsek Szilveszter.

A szakmai stáb: Tomanóczy Tibor vezetőedző, Szabó Gábor edző, Horváth Tibor erőnléti edző, Kövessy Balázs statisztikus, Malácsik Jenő masszőr.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.