Bajnoki nyitány előtt a Dunaferr!

spigott - 2020. szeptember 17. 17:30

Idegenben, a MAFC-BME otthonában vág neki az Extraliga 2020/2021-es szezonjának pénteken este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Kép: DO-archív

Több mint hat hónap után játszik újra tétmérkőzést a Dunaferr SE röplabda csapata, mely pénteken este fél nyolctól a fővárosban kezdi meg az Extraliga alapszakaszának küzdelmeit a MAFC-BME vendégeként. Tomanóczy Tibor együttesének tavalyi magja együtt maradt, s ugyan voltak azért távozók, az érkezők listája is erősnek tűnik, ugyanis Boa Szabolcs (Szolnok) és Bohnicsek Szilveszter (MAFC) mellett két légióssal erősítette meg keretét a Dunaferr, így a kanadai Blain Cranston és az ausztrál Ethan Garret is a mieink sikereiért küzdhet az idei szezonban.

Az első feladat azonban nem tűnik egyszerűnek, ugyanis a MAFC gárdája éve óta remek csapatot alkot, ám mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elárulta, mindent el fognak követni azért, hogy meglepjék ellenfelüket, s már az első fordulóban meglepetést tudjanak okozni.

Kép forrása: Dunaferr SE röplabda

- Reméljük, hogy minél jobb eredményt tudunk elérni, bár a mérkőzés esélyesének a hazai pályán játszó MAFC számít. Nem volt egyszerű a felkészülésünk, de haladunk azon az úton, amit elkezdtünk, s az mindenképpen pozitívum, hogy már a légiósaink is csatlakozni tudtak a csapathoz, s bár őket azért még be kell építeni az együttesbe, amihez idő kell, de mindenképpen komoly erősítést jelentenek számunkra, s nagyon bízom abban, hogy ez a mérkőzésen is látható lesz. Az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztunk, ezért abban bízom, hogy hiába a MAFC a pénteki mérkőzés esélyese, képesek leszünk jó teljesítményt nyújtani, s akár már az első fordulóban meglepetést okozni.

A Dunaferr SE kerete a 2020/2021-es szezonban: Juhász Barnabás, Tajti Olivér, Majoros Balázs, Tomanóczy Bálint, Boa Szabolcs, Ambrus Bence, Laczi Dominik, Bálint Balázs, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf, Tamási Dávid, Gebhardt Áron, Hatvany Zsolt, Mészáros Dömötör, Blain Cranston, Ethan Garret, Bohnicsek Szilveszter.

A szakmai stáb: Tomanóczy Tibor vezetőedző, Szabó Gábor edző, Horváth Tibor erőnléti edző, Kövessy Balázs statisztikus, Malácsik Jenő masszőr.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.