Bravúros siker a nyitányon

spigott - 2020. szeptember 18. 21:05

Négy szettben aratott megérdemelt, szép győzelmet a MAFC-BME otthonában a Dunaferr SE röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

A Vasas Folyondár utcai csarnokában lépett pályára a MAFC vendégeként pénteken este fél nyolctól a Dunaferr SE röplabda csapata a bajnokság első fordulójában. Ugyan a meccs előtt a házigazdák tűntek valamivel esélyesebbnek, Tomanóczy Tibor vezetőedző abban reménykedett, hogy taktikus, jó játékot nyújtva lesznek képesek meglepetést okozni.

A találkozót a hazaiak is kezdték jobban, ám a Dunaferr hamar felzárkózott kétpontos hátrányából, majd 5-5 után állva hagyta ellenfelét, s egymás után hat pontot szerezve lépett meg 11-5-re. Együttesünk a folytatásban is uralta a játékot, még növelni is tudta előnyét, így 10-18-as állásnál már időt kellett kérnie a vendéglátóknak. Ez sem sokat segített azonban ellenfelünkön, mert hiába javult fel valamelyest a hazaiak játéka, a Dunaferr biztosan őrizte előnyét, s végül 25-18-ra behúzta az első felvonást.

A második felvonásban 4-4-ig haladtak együtt a csapatok, s bár ekkor a mieink ismét hoztak egy 4-0-s etapot, a hazaiak nem akartak leszakadni, s nem sokkal később már az egyenlítésért támadhattak (7-8). A Dunaferr azonban nem engedte egalizálni ellenfelét, s pillanatok alatt visszaállította korábbi előnyét, s bár a vendéglátók persze igyekeztek ismét feljebb zárkózni, ám a Tomanóczy-gárda továbbra is sokkal pontosabban, magabiztosabban és jobban játszott ellenfelénél. Mészáros Dömötörék így nemcsak tartották előnyüket, hanem még növelni is tudták azt, s egy újabb 25-18-ra megnyert játszmával kerültek még közelebb a bravúrhoz.

Képek: DO-archív

Amilyen jól alakult a második szett vége, olyan rosszul a harmadik eleje, mivel ezúttal a MAFC vágott ki egy 4-0-s rohamot, s bár a mieink többször is megfelezték hátrányukat, az egyenlítés csak nem akart összejönni (11-9). A fővárosiak 14-12 után valósággal szárnyaltak, míg a mieinknek semmi nem jött be, így a MAFC sorozatban szerzett kilenc ponttal döntötte el a szett sorsát, melyet végül 25-15-re megnyerve szépített.

Az újabb térfélcsere után lényegesen szorosabb csatát vívtak egymással a felek, melyben ugyan rendre a mieink kerültek egy-kétpontos előnybe, de a házigazdák folyamatosan egyenlíteni tudtak. A Dunaferr 9-9 után kezdett újra meglépni vetélytársától, s Tomanóczy Bálint remek pontja után már időt kellett kérnie a fővárosiaknak (11-15). A rövid pauza után újabb két ponttal szomorította ellenfelét együttesünk, de a MAFC hatpontos hátárnyban sem adta fel a küzdelmet, s 18-21-nél már Tomanóczy Tibornak kellett magához hívnia tanítványait. A véghajrában szerencsére újra szebbik arcát mutatta csapatunk, mely Boa és Mészáros pontjaival megnyerte a negyedik játszmát, s ezzel együtt a mérkőzést is (21-25).

MAFC-BME – Dunaferr SE 1-3 (-18, -18, 15, -21)

Dunaferr SE: Garret, Ambrus, Boa, Mészáros, Hatvany Zs. Gebhardt Á. (liberó). Csere: Cranston, Balázs, Tomanóczy B., Laczi, Majoros, Bohnicsek, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.