Győzelemmel kezdett a Kohász

spigott - 2020. szeptember 4. 19:42

Ötgólos hátrányból fordítva aratott 24-23-as sikert a Szombathely ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a bajnokság első mérkőzésén.

A Szombathely elleni rácalmási zárt kapus mérkőzéssel kezdte meg az NB I-es pontvadászat idei küzdelmeit pénteken este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hamar megléptek két góllal, de a 11. percben a már három találatnál járó Bulath Anita révén egalizált a Kohász (4-4). A mieink egészen a 17. percig üldözték ellenfelüket, s bár Nick lerohanásból szerzett góljával végre sikerült a vezetést is átvenniük, erre két gyors találattal válaszolt a Szombathely (8-9). A félidő utolsó tíz percében többször is volt lehetősége a Kohásznak az egyenlítésre sőt, akár a vezetés megszerzésére is, ám rendre jöttek a bosszantó hibák, s hiába kért időt Vágó Attila a 26. percben, a véghajrában sokkal pontosabb vendégek mehettek 15-12-es előnnyel a pihenőre.

Kép: archív felvétel

A szombathelyiek lendülete a fordulás után is megmaradt, pillanatok alatt elléptek 17-12-re, ám a 34. percben elveszítették egyik legjobbjukat, Tomasevics kapust, aki egy hosszú indítás után ütközött Schatzl Natalievel, így piros lapot kapott. Elsőszámú hálóőre elvesztése után láthatóan elbizonytalanodott a Szombathely, s a Kohász ezt kihasználva szépen lassan megkezdte a felzárkózást (18-20). Fokozatosan fogyott az ellenfél előnye, az 51. percben végre összejött az egyenlítés, majd Román Dorina pontos hétméteresével már a DKKA örülhetett egygólos vezetésnek (22-21). Ekkor azonban a Kohász is elveszítette legjobbját, Bulath Anitát, aki ijesztőnek tűnő térdsérülést szenvedett, de a véghajrában óriásit küzdve, Kazai és Román találatainak, illetve az utolsó másodpercekben hatalmas bravúrt bemutató Hlogyik Petrának is köszönhetően behúzta a meccset együttesünk, mely végül 24-23-as sikert aratva gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

DKKA – SZKKA 24-23 (12-15)

DKKA: Wéninger – Horváth 1, Barján, Nick 3, Szalai 2, Bulath 7, Kazai 5. Csere: Hlogyik (kapus), Ferenczy 1, Jovovity, Krupják-Molnár, Schatzl, Román 4, Dabevska, Sziráki. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.