Röplabda: ismét a legjobbak között!

spigott - 2020. szeptember 25. 13:05

Az idei szezont az Extraligában kezdte meg a Dunaferr SE röplabda csapata, melynek vezetése és játékosai is merész célokkal vágtak neki a bajnokságnak.

Sajtótájékoztatón számolt be idei terveiről csütörtökön este a Dunaferr SE röplabda csapata, mely remekül, a MAFC elleni győzelemmel kezdte meg az Extraliga idei küzdelmeit. Az összejövetelen a teljes csapatvezetés mellett jelen volt városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere, Barta Endre is, ám a sajtótájékoztató elején nem ő, hanem a Dunaferr két légiósa, Ethan Garret és Blain Cranston kapott főszerepet. Együttesünk ugyanis hosszú évek óta először szerződtetett külföldi játékosokat, s mint azt mindketten elárulták, igyekeztek hamar beilleszkedni a csapatba, melyben a társak és az egyesület is sokat segített nekik, így bíznak abban, hogy a jövőben is jó játékkal tudnak hozzájárulni a Dunaferr sikereihez.

Tomanóczy Tibor vezetőedző az idei keret kialakításától elmondta, mivel a céljuk az, hogy meghosszabbítsák tagságukat az Extraligában, így ehhez kellett igazítani a csapat erősítését is. Boa Szabolcs megszerzésének kifejezetten örült a szakvezetés, s ugyan Bohnicsek Szilveszterre még komoly munka vár, hogy visszanyerje korábbi formáját, ő is komoly erősítést jelenthet az együttes számára. Vezetőedzőnk szerint nagyon fontos volt az is, hogy Dunaújvárosban maradtak azok a fiatalok, és rutinosabb játékosok is, akik a tavalyi szezont végigjátszották.

Ezt erősítette meg a játékosok korelnöke, Mészáros Dömötör is, aki nagyon örült annak, hogy maradhatott még egy évet Dunaújvárosban, s mint azt elárulta, ő nem elégszik meg azzal, hogy bennmaradjunk az elit osztályban, s mivel tavalyhoz képest erősödött a csapat, abban bízik, hogy sikerül az első négyben végeznie a Dunaferrnek.

Vass Zoltán szakosztályelnök elmondta, hogy az Extraliga óriási lehetőség a csapatnak és a dunaújvárosi röplabdának egyaránt, ám emellett óriási felelősség is. "Nagyon örülök, hogy rendkívül motiváltak a játékosok és a szakmai stáb is, s szívből kívánom, hogy sikerüljön elérni a Döme által is említett első négy hely valamelyikét. Abban biztos vagyok, hogy az új játékosokkal hamar összeáll majd ez a keret, nagyon hamar még ütőképesebb lesz, s azt gondolom, nem lehet csak az a cél, hogy bennmaradjunk az Extraligában, ennél lényegesen ambiciózusabb célokat is ki tudunk tűzni magunk elé, s ez a jövőben rengeteget fog segíteni a dunaújvárosi, illetve a környék röplabda sportján" – fogalmazott a sportvezető.

Barta Endre, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere is nagyon büszke a csapat helyzetére, örül a fejlődésnek, s mint azt kijelentette, lehetőségeihez mérten a város is a igyekszik hozzájárulni a gárda minél jobb szerepléséhez.

- Az elmúlt időszakban számtalan látogatásom volt kulturális egyesületeknél, a civil, a szociális szférában, valamint sportegyesületeknél is, s szinte mindenhol a túlélésről, stagnálásról szólt az elmúlt időszak. Most viszont egy olyan helyen lehetek, mely a nehézségek ellenére is erősödött, s óriási fejlődésen ment keresztül. Büszke vagyok arra, hogy a csapat ott van a legjobbak között, örülök a célkitűzéseknek, s a városnak így nincs más dolga, mint az, hogy lehetőségeihez képest fordítsa energiáit a csapat felé.

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE nemrégiben újraválasztott ügyvezető elnöke kiemelte, hogy az utóbbi időszakban nemcsak a sportban, hanem az élet minden területén komoly nehézségekkel kellett megküzdenie mindenkinek, ám az építkezés ennek ellenére is mindenkor időszerű.

– A dunaújvárosi röplabdában már nagyon komoly építkezés folyik évek óta, az akadémia biztosítja azt a lépcsőzetes folyamatot, ami biztosítja, hogy ma a felnőtt röplabda csapatban nagy százalékban találhatóak az utánpótlás korú játékosok. Viszont példaképek, húzójátékosok nélkül nem lehet felnőtt csapatot működtetni, ezért nagyon örülök az igazolásoknak. Már csak azért is, mert a csapat jelentősen megerősödött velük, s a fiatalok így olyan játékosokkal játszhatnak, akikre felnézhetnek, s akiktől tanulhatnak is. A Dunaferr SE részéről nagyon fontos, hogy röplabdázóink a legmagasabb osztályban játszanak, s bízom abban, hogy a városnak és az egyesületnek is nagyon sok örömöt fognak okozni.

Végh Zoltán felvételei

A sajtótájékoztató utolsó perceiben már a csapat előtt álló újabb feladatról esett szó, ugyanis vasárnap délután fél öttől a Dunaújvárosi Sportcsarnok nagytermében látja vendégül a Kazincbarcikát a Dunaferr SE gárdája. Tomanóczy Tibor vezetőedző rendkívül nehéz mérkőzésre számít, ám bízik abban, hogy sikerül meglepni a vendégeket, s egy jó mérkőzést tudnak játszani a borsodiakkal.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.