Továbbjutás a kupában!

spigott - 2020. szeptember 20. 16:58

Kiegyenlített játékot hozó első félidő után három gólt rúgva győzte le az idén még veretlen Dabast a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában.

Az FC Dabas elleni mérkőzésen lépett pályára vasárnap délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupa hatodik fordulójában. Ugyan a házigazda dabasiak a mérkőzés előtt még veretlenek voltak az idei szezonban, s a mieink számára is elsősorban a bajnokság volt a fontos, a bravúr reményében lépett pályára Jakab Elek együttese, mely az Orczi - Barta, Hompót, Vadász, Báló - Markovics, Dorogi, Barna - Tóth, Novák Zs. összeállításban vágott neki az összecsapásnak.

Melynek első félideje kiegyenlített játékot hozott, látszott, hogy mindkét gárda jól megszervezte védekezését, így ha akadtak is ígéretes megindulások, igazán komoly helyzetig nem nagyon jutottak el a felek. Az első felvonás legnagyobb ziccerei Markovics Bence előtt adódtak, ám előbb ajtó-ablak helyzetét védte bravúrral a hazaiak hálóőre, majd Báló beadása után veszélyeztetett fejjel a DPASE labdarúgója, sajnos ezúttal is sikertelenül, így a szünetre gól nélküli állással vonultak a csapatok.

Markovics Bence (5) szerezte az első dunaújvárosi találatot! (Kép: DO-archív)

A térfélcsere után bő öt perc telt el, mikor végre megszerezte a vezetést együttesünk, méghozzá Markovics Bencének köszönhetően, aki jó harminc méterről szánta el magát lövésre, s mivel próbálkozása a hazai kapus nagy hibájának köszönhetően el is jutott a hálóig, így mehettek ismét közepet kezdeni a házigazdák (0-1). Miután előnybe került a DPASE, még nagyobb önbizalommal vette irányítása alá a meccset együttesünk, mely a 66. percben Barta lövésével duplázta meg góljai számát, s került még közelebb a remélt továbbjutáshoz (0-2). hiába próbálkoztak a hazaiak, a mieink uralták a játékot, s mikor a 85. percben Novák hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kesztyűst, el is dőlt a mérkőzés, melyet a mieink végül 3-0-ra megnyerve jutottak be a Magyar Kupa hetedik fordulójába.

FC Dabas – DPASE 0-3 (0-0)

DPASE: Orczi - Barta, Hompót, Vadász, Báló - Markovics, Dorogi, Barna - Tóth, Novák, Kesztyűs. Cserék: Hompót L., Halász, Héjjas, Szepessy, Áman, Novák L. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.