Akik nem akarnak segíteni, hagyják békén a Dunaferrt!

doszerk - 2020. október 15. 17:43

Éles hangú közleményben utasított vissza minden olyan politikai szándékot az ISD Dunaferr Zrt., amely a vállalatcsoport nehéz helyzetét kihasználva igyekszik népszerűségre szert tenni. Fontos téma, betűhív közlés a hajtás után.

A Dunaferr határozottan visszautasít minden olyan politikai szándékot, amely a vállalat jelenlegi nehéz helyzetét kihasználva igyekszik politikai népszerűségre szert tenni.
Szeretnénk újra egyértelművé tenni azt, amit korábban is sokszor elmondtunk: a Dunaferr mindig is távol tartotta magát a városi vagy megyei politikai hatalomért folytatott politikai küzdelmektől és kampányoktól.

Mi viszi előre a várost?

Mindemellett a régió gazdaságának egyik legmaghatározóbb szereplőjeként és egyik legjelentősebb adófizetőjeként nem közömbös számunkra, hogyan irányítják a várost és a megyét. Ahogyan kiváló kapcsolatokat ápolunk az illetékes minisztériumokkal, kormányzati szervekkel, úgy helyi szinten is együttműködésre törekszünk a közéleti szereplőkkel. 
Azonban szomorúan látjuk, hogy vannak olyan helyi politikusok, akik sem most, sem a múltban nem voltak nyitottak az együttműködésre, és úgy gondolják, hogy megkopott politikai népszerűségüket akkor szerezhetik vissza, ha folyamatosan támadják a Dunaferrt. Éppen úgy, ahogyan teszi ezt Cserna Gábor, Dunaújváros volt polgármestere, aki néhány napja azzal vádolta a nehézségekkel küzdő Dunaferrt, hogy nem vállal felelősséget saját munkatársaiért.
Vannak, akik nem értették meg, hogy a Dunaferr csoporttal történő együttműködés, és nem az ellene való viaskodás az, amely a várost előre viszi, és amely a város, térség lakóinak hasznát szolgálja. A Dunaferr az, amely megélhetést biztosít a dunaújvárosi emberek közel felének, amely az elmúlt három évben átlagosan 50 százalékkal emelte a dolgozók bérét, és amely helyi adóként több milliárd forint adót fizet be minden évben Dunaújváros költségvetésébe.
Ezzel szemben a volt polgármester az, aki a múltban is rendszeresen visszautasította a Dunaferr együttműködési kezdeményezéseit. Aki, bár meghívták, egyetlen alkalommal sem vett részt a Vasas Napon, a Dunaferr hagyományos, valamennyi dolgozóját vendégül látó ünnepségén, a város kiemelkedő rendezvényén. A volt polgármesternek hivatali ideje alatt számos alkalommal lett volna lehetősége segíteni a vállalat dolgozóit. A környezetvédelmi kihívásokra válaszul megtehette volna például, hogy a társaság által befizetett adó csak egy kis részét visszajuttatva lehetővé teszi, hogy a fejlesztési forrásokban szűkölködő Dunaferr környezetvédelmi beruházásokat hajtson végre. De nem tette. Ehelyett inkább azzal fenyegetőzött, hogy környezeti szempontokra hivatkozva leállíttatja a gyárat, ezzel veszélyeztetve országszerte tízezrek megélhetését. 

Nem tanácsok, tettek kellenek

Sajnos vannak azonban olyan politikai pártok is, amelyek a Dunaferr kontójára kívánnak érdemeket szerezni maguknak a szavazók között. Tegnap az MSZP tartotta magát hivatottnak arra, hogy közleményben leckéztesse meg a vállalatot, amely minden erejével azon van, hogy dolgozói megkaphassák fizetésüket. Úgy tűnik, a válságban egyre többen vannak, akik másoknak bölcs tanácsokat tudnak adni, de kevesen azok, akik tenni is képesek a megoldás érdekében. 
A Dunaferr jelenlegi kritikus helyzete nem helyi politikai kérdés. A válságot az iparág globális nehézségei és a koronavírus-járvány idézte elő, valamint az a tény, hogy a Dunaferr már évek óta teljesen egyedül kénytelen állni a harcot a mostoha körülményekkel szemben. 
A Dunaferrnek most segítségre van szüksége, és azoktól az emberektől, akik – amikor lett volna rá lehetőségük – nem akartak segíteni, és most is inkább támadják a vállalatot, azt kérjük: hagyják békén a Dunaferrt!

(Forrás és fotó: Dunaferr)

 

A rovat további hírei: Dunaferr

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

2021. ápr. 29.

Több tételben cáfolta Szergej Taruta állításait az ISD Dunaferr Zrt. – a cégcsoport szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos nem higgadt és főként nem megbízható üzletemberként járt el valójában, mint ahogy feltüntette magát  egy nyilatkozatában.

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

2021. ápr. 22.

Tudtuk, persze, csak nem sejtettük – az igazi Habsburg tisztázta a tisztázandókat, adta hírül a Euronews. Most már tényleg csak ET vagy a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók hiányzik, hogy kerek legyen a Monty Python-i magasságokat ostromló történet.

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

2021. ápr. 22.

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

2021. ápr. 20.

Terjedelmesebb összeállításban dolgozza fel az országos visszhangot kiváltó péntek esti eseményeket a DSTV stábja. A riportban idézik Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Stummer János bizottsági elnök álláspontját is. Hangkép.