Könnyed sikerek a Győr ellen

spigott - 2020. október 5. 12:53

A DFVE gyermek, serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói számára sem okozott gondot a pontok megszerzése a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

Kép: DO-archív

A DFVE leány vízilabdázóinak gyermek, serdülő és ifjúsági együttese is idegenben, a Győri VSE vendégeként folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén. Fiataljaink közül először a serdülők ugrottak medencébe, s egy 7-1-re megnyert első negyeddel tudatosították ellenfelükkel, hogy sok jóra ne számítsanak. A folytatásban ugyan már nem volt ekkora különbség a csapatok között sőt, egy felvonást még sikerült döntetlenre is hoznia a házigazdáknak, ám serdülőink így is nagyon sima, 17-5-ös sikerrel gyűjtötték be a három pontot, így három mérkőzést követően hibátlan teljesítménnyel állnak csoportjuk élén.

Szintén hibátlan mérlegének megőrzésére készült a DFVE gyermek együttese is, mely végül a szoros eredmény eléréséhez sem adott esélyt a győrieknek. Kardos Krisztina tanítványai már a félidőben 11-1-re vezettek, s mivel a fordulás után is csak egyetlen gólt engedélyeztek ellenfelüknek, így 19-2-es sikerrel hozták haza a bajnoki pontokat.

Az ifjúságiak legutóbb szoros vereséget szenvedtek a Tatabányától, így a javítás reményében várták újabb mérkőzésüket, melynek első félideje nagy csatát hozott, ugyanis hiába nyerte meg az első negyedet két góllal is együttesünk, a másodikban a hazaiak voltak pontosabbak, így a fordulás előtt "csak" egy találattal álltak jobban fiataljaink a győrieknél. A térfélcserét követően viszont már egyre inkább kidomborodott a két gárda közti tudáskülönbség, s a végül hét gólig jutó Jonkl Csenge vezérletével sima, 14-8-as győzelmet arattak vízilabdázóink, akik ezzel fel is jöttek csoportjuk második helyére.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság
Győri VSE – DFVE 5-17
(1-7, 0-2, 3-3, 1-5)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 7, Lengyel Dorottya 3, Kardos Dominika 2, Kardos Laura 2, Erdősi Málna 1, Széles Édua 1, Szabó Adrienn 1.

Gyermek bajnokság
Győri VSE – DFVE 2-19
(0-4, 1-7, 1-3, 0-5)
Gólszerzőink: Kardos Dominika 6, Kardos Laura 6, Szolek Bori 4, Erdősi Málna 1, Horváth Minka 1, Széles Édua 1.

Ifjúsági bajnokság
Győri VSE – DFVE 8-14
(2-4, 3-2, 2-5, 1-3)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 7, Somogyvári Lili 4, Lövei Zora 1, Szolek Bori 1, Lovász Luca 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.