Újabb remek Dunaferr-siker!

spigott - 2020. október 10. 16:34

Két kiélezett, valamint egy sima játékot megnyerve aratott 3-0-s győzelmet Debrecenben a Dunaferr SE röplabda csapata az Extraliga negyedik fordulójában.

Debrecenben az idén még nyeretlen DEAC otthonában lépett pályára ma délután három órától a Dunaferr SE röplabda csapata. Tomanóczy Tibor tanítványaira egy elszánt vetélytárs várt az Extraliga negyedik fordulójában, ám a mieink a siker reményében vágtak neki újabb összecsapásuknak.

Melyet nem is kezdett rosszul a Dunaferr, ám hiába vezetett többször is három ponttal, a házigazdák 10-10-nél utolérték Mészárosékat, jelezve, hogy eszük ágában sincs odaadni azt a győzelmet a mieinknek. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, s ugyan rendre 13-13 után sorozatban három pontot is szerzett a Tomanóczy-gárda, 18-nál már újra egált mutatott az eredményjelző. Hiába lépett meg ismét ellenfelétől a Kohász, a vendéglátók egymás után négyszer mattolták a Dunaferrt, így rövid idő alatt kétszer is időt kellett kérnie Tomanóczy Tibornak (23-21). A hajrá óriási csatát hozott, melyben hat szettlabdája volt a mieinknek, s bár ötöt hárítottak a hazaiak, az utolsót már nem, így a mieink 29-31-re behúzták az első felvonást.

A DEAC-ot nem törte meg az elveszített első játszma, a másodikba is keményen beleállt, s bár fellángolásai voltak a Dunaferrnek is, rendre a házigazdák voltak előnyben (8-5). A debreceniek a folytatásban is élesebbnek tűntek, így 12-7-nél már muszáj volt időt kérnie Tomanóczy Tibornak, hogy rendet tegyen a fejekben. A rövid pauza után valamelyest magukra is találtak a mieink, ám 15-10-nél újra magához rendelte játékosait vezetőedzőnk, aki egyáltalán nem lehetett elégedett a mutatott teljesítménnyel. A második időkérés után fel is javultak röplabdázóink, egymás után négy pontot szerezve egalizáltak, de a vezetést nem sikerült átvenniük (18-17). Egészen 20-21-ig, mikor kettőt is hibáztak a hazaiak, s hiába kértek időt újra, Tomanóczy és Garrett pontjaival a második játékot is megnyerte a Dunaferr (22-25).

Képek forrása: Dunaferr SE (archív felvételek)

Ahogy az első két szettben, úgy a harmadikban is hatalmas küzdelmet láthattak a meccsre kilátogatók, melyben hol a házigazdák, hol a mieink álltak jobban egy-egy ponttal, ám ennél jobban egyik gárda sem tudott meglépni a másiktól. 10-10-nél azonban egy 3-0-s etappal elhúztak a debreceniek, ám Tomanóczy Tibor egy gyors időkéréssel rendezte a sorokat, így 15-18-nál már Fodor Antalnak kellett magához hívnia tanítványait. Ez sem sokat segített azonban a DEAC-on, mert a következő két pontot is a Dunaferr szerezte, mely innentől már megállíthatatlan volt, s Garrett, valamint Tomanóczy ponterős játékának köszönhetően 25-17-re elvitte a játszmát, s ezzel együtt a mérkőzést is (0-3).

DEAC – Dunaferr SE 0-3 (-29, -22, -17)

Dunaferr SE: Garrett, Ambrus, Cranston, Balázs, Boa, Tomanóczy B., Laczi, Majoros, Hatvany Zs., Mészáros, Gebhardt (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.