Utolérte a koronavírus a DKKA csapatát is!

spigott - 2020. október 8. 11:52

Két játékos koronavírus-tesztje pozitív lett, így karanténba vonult a DKKA felnőtt kézilabda csapata, melynek természetesen a péntekre tervezett MTK elleni hazai bajnoki találkozója is elmarad.

A Magyar Kézilabda Szövetség az elmúlt héten módosította koronavírus-protokollját, mellyel kötelezővé tette a csapatok számára a heti egyszeri koronavírus-teszt elvégzését. Ez természetesen érvényes volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére is, melynek tagjai kedden estek át a PCR-teszten. Melyek sajnos nem a várt eredményt hozták, hiszen, mint az a DKKA percekkel ezelőtt megkapott közleményéből kiderült, két játékos is pozitív koronavírus-tesztet produkált, s ugyan mindketten tünetmentesek, a csapat rövid- és középhosszú távú terveit is alaposan átírja ez a helyzet.

"Ilyenkor a nem pozitív játékosok és a csapat tagjaival szoros kontaktusban lévő stábtagok számára is kötelező 10 nap karantén miatt már teljesen biztos, hogy a következő 3 mérkőzést le kell mondania a DKKA-nak. Ennek értelmében az első valóban hazai pályán, vagyis Dunaújvárosban, a helyi sportcsarnokban tervezett, pénteki MTK Budapest elleni forduló mellett a Vác NKSE és a Motherson Mosonmagyaróvár elleni összecsapást is el kell halasztani. A karanténra kötelezett játékosok és munkatársak a klubtól minden segítséget megkapnak, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel vészeljék át ezt az időszakot" – derült ki a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia közleményéből.

Képek: DO-archív

Az MKSZ nemrégiben született döntése értelmében a férfi és a női kézilabda NB I-ben is június 30-ig kell lejátszani a koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztott mérkőzéseket. Az augusztus végén indult férfi élvonalban már 14, a szeptember elején rajtolt női bajnokságban mostanáig 11 mérkőzés maradt el a koronavírus miatt, ám a kötelező tesztelések bevezetésével a halasztott fordulók száma drámaian megugorhat. A héten a Vác NKSE elleni mérkőzésre készülő Szombathelyi KKA például tegnap este jelentette be, hogy pozitív teszteredmény született a csapatban, emiatt elmarad a találkozó.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.