Győzelemmel, az élen zárták az évet

spigott - 2020. november 21. 14:10

Szegeden sem okozott gondot a három bajnoki pont megszerzése a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának.

Idei utolsó bajnoki mérkőzését játszotta szombaton a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely délután egy órától az ötödik helyezett Szeged otthonában ugrott medencébe. A mieink célja egyértelműen az volt, hogy megőrizzék veretlenségüket, s újabb győzelemmel erősítsék meg vezető helyüket a bajnoki tabellán.

Vízilabdázóink korán meg is szerezték a vezetést Szilágyi találatával, s bár erre gyorsan válaszolt a hazai együttes, Szilágyi újabb két gólt szerezve igyekezett nyugodtabbá tenni a meccset a mieink számára (1-3). A szegediek azonban nem adták fel, a negyed derekán feljöttek egy gólra, ám ennél tovább már nem jutottak, mert Szilágyi negyedik, illetve a csereként beállt Gurisatti első góljának köszönhetően 5-2-es vezetéssel vonulhatott pihenőre együttesünk. Melynek legeredményesebbje a második negyed elején újabb duplával növelte tovább góljai számát, s mikor a 12. percben Szabó is bevette a hazai kaput, gyakorlatilag el is dőlt a meccs (2-8). A nagy különbség ellenére is jól védekeztek azonban az egyetemisták, s mivel a félidő hajrájában Gurisatti is fél percen belül kétszer is eredményes volt, a nagyszünethez érve már 10-2-es vezetésnek örülhetett a Mihók-csapat.

Képek: DO-archív

A térfélcserét követően lényegesen nyíltabb lett a játék, komoly gólpárbajt vívtak egymással a felek, melyben a házigazdák három alkalommal is bevették a szünet után háló elé úszó Sajben Viktória kapuját, míg a túloldalon Szabó, Szilágyi, Gurisatti és Horváth célzott pontosan, így az utolsó felvonás előtt már tényleg csak a mieink győzelmének mértéke lehetett kérdéses (5-14). A negyedik nyolc percben hamar meg is lett a "tíz közte", s ugyan a vendéglátók továbbra is becsülettel küzdöttek, csak ideiglenesen tudták csökkenteni hátrányukat, mert a véghajrát ismét az egyetemisták bírták jobban, s Horváth, valamint Szabó találataival alakították ki 18-7-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt, ami azt is jelentette, hogy Mihók Attila tanítványai várhatják az élről a bajnokság februári folytatását.

SZTE Szeged – DUE-Maarsk Graphics 7-18 (2-5, 0-5, 3-4, 2-4)

SZTE Szeged: Gyöngyösi – Miklós 1, Tátrai 1, Ráski 2, Bicskei, Ármai, Botka 1. Csere: Kucsera (kapus), Regős, Korom 2, Pádár, Varga, Pintér. Vezetőedző: Varga Tamás.

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 7, Mahieu, Szabó 4, Ziegler, Szellák, Huszti. Csere: Sajben V. (kapus), Sajben N., Gurisatti 5, Horváth 2, Garda, Pál, Brezovszki. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.