Győzelemmel búcsúzott a Dunaferr

spigott - 2020. november 25. 21:45

Hiába nyerte meg a Kistext elleni kupavisszavágót a Dunaferr SE röplabda csapata, a fővárosiak jutottak be a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján lépett pályára szerdán este fél héttől a Dunaferr SE röplabda csapata, mely az első meccsen 3-1-re kikapott a fővárosi Kistext gárdájától, így ahhoz, hogy továbbjusson, legalább ilyen arányban kellett volna nyernie a "rendes játékidőt", majd az úgynevezett aranyszettet is. Nehezítette a mieink helyzetét, hogy a koronavírus járvány miatt legutóbb október 30-án játszott meccset a csapat, mely a szigorú egészségügyi protokollok miatt mindössze nyolc játékossal tudott kiállni a szerda esti összecsapásra.

Melyet nem meglepő módon a jó erőkből álló, ráadásul játékban is lévő vendégek kezdtek sokkal jobban, 6-1-re, majd 13-8-ra is vezettek már. A Dunaferr próbálkozott ugyan, de látszott, hogy nagyon nincsenek játékban a mieink, így fővárosiak magabiztosan tartották előnyüket, s 25-19-re be is húzták az első felvonást. Innentől már nem volt szabad hibáznia együttesünknek, mely fokozatosan javult a második szettben, három-négypontos hátrányból tudott fordítani, s izgalmas végjáték után 25-22-re nyerni tudott, életben tartva ezzel továbbjutási reményeit.

A harmadik játszmában végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a mieink, hol a Kistext állt jobban egy-egy ponttal, ám ennél jobban egyik gárda sem tudott meglépni a másiktól. A hajrához közeledve rendre a mieinknek kellett egyenlíteniük, s bár ezt 24-ig rendre meg is tették, egy elrontott hazai nyitás, majd egy fővárosi blokk eldöntött eldöntötte a szettet, s ezzel együtt a továbbjutás sorsát is (24-26).

Végh Zoltán felvételei

A folytatásban a vendégek több cserejátékosuknak is lehetőséget adtak, így negyedik játékot végig vezetve 25-21-re húzta be a Dunaferr, míg az ötödiket még simábban, 15-9-re nyerték a mieink, ám hiába a 3-2-es győzelem, a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé a Kistext gárdája jutott be, míg a Dunaferr számára marad az Extraliga, ahol a harmadik helyről várja együttesünk a januári folytatást.

Tomanóczy Tibor: - Nehéz meccs volt, hosszú ideje nem játszottunk már, míg ellenfelünk játékban volt, ráadásul a vírus miatt alaposan felforgatott felállásban kellett pályára lépnünk, mert a szövetség nem engedett több halasztást. Liberó nélkül léptünk pályára, két játékosunk sem eredeti posztján játszott, így is megtettünk mindent, de ez most sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz. Ezzel együtt is gratulálok azoknak, akik ma pályára tudtak lépni, amit lehetett, azt kiadták magukból. Mostantól a bajnokságra figyelünk, decemberben már nem lesznek meccseink, remélem, hogy minél előbb visszatérhet mindenki, s jó felkészüléssel, jó formában folytathatjuk az Extraliga küzdelmeit.

Dunaferr SE – Kistext 3-2 (-19, 22, -24, 21, 9)

Dunaferr SE: Garrett, Boa, Majoros, Hatvany, Mészáros, Kecskeméti. Csere: Bohnicsek, Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.