A kvótáért dolgoznak Dunaújvárosban is

spigott - 2021. január 21. 12:10

Tökéletes helyszínt jelent a Nyers László Sportcsarnok a magyar női és férfi ökölvívó válogatott számára is abban, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a nemzeti csapat tagjai a rájuk váró hazai és nemzetközi feladatokra.

Mint arról korábban már beszámoltunk, január 18. és 22. között a felnőtt női, míg 24. és 29. között a felnőtt férfi ökölvívó válogatott is Dunaújvárosban, a Nyers Lászlóról elnevezett sportcsarnokban edzőtáborozik, ami óriási büszkeséget jelent a nemzeti csapatokat vendégül látó Dunai Ökölvívó SE vezetői számára. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, természetesen az ökölvívók szövetségi kapitánya, a tavaly augusztusban kinevezett Bertók Róbert szövetségi kapitány is ellátogatott Dunaújvárosba, s érdeklődésünkre elárulta, miért döntöttek úgy, hogy Dunaújvárosba hozzák felnőtt ökölvívás hazai legjobbjait.

"Több tényező végeredménye, hogy itt Dunaújvárosban szervezzük meg az idei első edzőtáborunkat. Az egyik ilyen Sulák András személye, akit nagyon régről ismerünk, mert a magyar ökölvívás egy aktív tagja volt évtizedeken keresztül. Másrészről az egyik nagyon fontos célkitűzésünk az volt, hogy mivel külföldi edzőtáborokba nem mehetünk, ezért olyan környezetet szeretnénk biztosítani versenyzőink számára, ami nem hazai pálya teljes mértékben. Itt arra célzok, hogy a válogatottjaink nagy részének ez az edzőterem, a városban való élet valamelyest idegen, hiszen nem edzenek itt napi szinten, a nagyobbik részül nem is járt még ebben a teremben. Emellett szerveztünk külföldi edzőpartnereket is, s ha ezt a kettőt összerakjuk, mondhatjuk azt, hogy olyan, mintha külföldön edzőtáboroznánk. A lényegi részt, a lelki és a fizikai terhelést megkapják itt, erre tökéletes helyszín Dunaújváros, s nem mellékesen ez a terem csodálatos, s minden szakmai igényt ki tud elégíteni" – árulta el Bertók Róbert.

A szakembertől megtudtuk, hogy milyen versenyek várnak a közeljövőben a válogatott tagjaira, s részben az is kiderült, kiktől remél még olimpiai kvótát a szakvezetés.

"A női és a férfi válogatott feladatai szinte ugyanazok. Most február 7-én kezdődik a Bocskai István Emlékversenyünk, amire eddig tizennégy országból érkezett már nevezés, s a világ elitjének egy jó nagy része itt lesz. Nyilvánvalóan mindenkinek ott lebeg a szeme előtt az áprilisi európai kvalifikáció az olimpiára, illetve a júniusi világkvalifikáció, előbbiben azok vannak versenyben, akik korábban indultak, így magyar részről Fodor Milán, Pribojszki Kata, valamint Nagy Tímea még harcban állnak a kvótáért, reméljük, hogy sikerrel fogják venni az akadályokat. A júniusi világkvalifikációra a többi súlycsoportban még nincs eldöntve, hogy kik lesznek, akik képviselhetik Magyarországot, de nagyon bízom abban, hogy az olimpiára nem csak egy kvótással fogunk megérkezni."

Sajnos a vírushelyzet miatt a hölgyek mellé nem sikerült külföldi edzőpartnert hoznia a válogatott szakvezetésének, ám a férfiak az osztrák és az algériai válogatottal együtt készülhetnek Dunaújvárosban, s mint azt Bertók Róbert megfogalmazta, ez komoly fejlődési lehetőséget jelenthet majd ökölvívóinknak.

Végh Zoltán felvételei

"Vannak olyan országok, ahol az egész csapat nagyon erős, például Kuba, vagy Ukrajna, s vannak olyanok, ahol egy-egy súlycsoportban vannak rendkívül erős versenyzők. Az egyik ilyen ország Ausztria, mely 81 és 91 kg-ban is nagyon erős versenyzővel rendelkezik, míg a másik Algéria, ahol hat olimpiai kvótás van, szóval sejthető, hogy ők is erős csapattal érkeznek, s mivel ilyen ellenfelekkel tudnak kesztyűzni a mieink, ami a Bocskai Emlékverseny, illetve a hosszú távú fejlődés szempontjából is nagyon hasznos a válogatott versenyzőink számára. A debreceni viadal kiemelt fontosságú mindenki számára, vannak versenyzők, akik már egy éve nem léptek ringbe: itt egyrészről olyanok méretik meg magukat, akik nem szereztek még olimpiai kvótát, de harcban van még érte, másrészről pedig lesznek azok, akiknek már biztos a helyük az olimpián, szóval azok az országok, akik ellátogatnak Magyarországra, majdnem ugyanazzal a csapattal fognak majd részt venni a világversenyeken" – fogalmazott a szakember, aki szerint a jövőben tovább folytatódhat a válogatottak és a dunaújvárosi ökölvívók együttműködése.

"Ami pedig a folytatást illeti, biztosra veszem, hogy az együttműködésünknek lesz folytatása Dunaújvárossal, bár nyilvánvalóan a fő bázisunknak megmarad a Tatai Olimpiai Központ. A női szakág vezetőitől eddig csak pozitív visszajelzések jöttek a dunaújvárosi edzőtáborral kapcsolatban, így azt gondolom, hogy amennyiben a helyszín beválik, mindenképpen visszatérünk, s nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás válogatottakkal is."

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.