Egy pont jutott a DKSE-nek

spigott - 2021. január 17. 20:38

Kétszettes hátrányból még felállt és egyenlített, ám végül 3-2-es vereséget szenvedett a Kecskemét elleni hazai rangadón a DKSE röplabda csapata.

Hazai környezetben, a Kecskemét elleni hazai rangadóval folytatta az Extraliga küzdelmeit ma este fél héttől a DKSE röplabda csapata. Az összecsapás előtt a mieink az ötödik, míg a vendégek a hatodik helyen álltak a tabellán, s mivel mindössze egyetlen pont választotta el egymástól a csapatokat, izgalmas, nagy csatára számíthattak a két gárda drukkerei.

Ehhez képest nagyon beragadt a rajtnál együttesünk, az első nyolc pontból hetet a vendégek szereztek, így nagyon hamar időt kellett kérnie Tomanóczy Tibornak, hogy rendezze a sorokat (1-7). A folytatás sem hozott azonban túl sok örömöt, mert hiába kezdte el gyártani a pontokat végre a DKSE is, a kecskemétiek gond nélkül tartották sőt, növelték is fórjukat, így 6-15-ös állásnál ismét magához hívta tanítványait Tomanóczy Tibor. A rövid pauzát követően kezdett magára találni együttesünk, sorozatban három támadást is pontosan fejezett be, így 13-18-nál már a kecskeméti szakvezetés szakította meg a játékot. A következő pontot ugyan még a mieink szerezték, ám a véghajrára ismét pontosított játékán a Kecskemét, mely visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget, s végül 25-16-ra meg is nyerte az első felvonást.

A második etapot jobban kezdte a DKSE, ám hiába szerzett korán előnyt, a vendégek gyorsan fordítottak. Ennek ellenére is sikerült szorosan tartani a játékot, fájdalom, hogy nem túl sokáig, mert 6-7-es állást követően egymás után négy pontot szerzett a Kecskemét (6-11). Jött is a menetrendszerű hazai időkérés, ám ez sem segített, mert Kaszapék láthatóan lendületbe jöttek, s az első szetthez hasonlóan ezúttal is alaposan meglógtak együttesünktől (10-18). Hiába az újabb időkérés, a szett hajráját is az ellenfél uralta, mely biztosan tartva fórját, a második etapot is simán megnyerve lépett nagyot a győzelem felé (16-25).

Innentől már komoly bravúrra lett volna szükség a mieinktől ahhoz, hogy visszajöjjenek a meccsbe, ám ezt a játszmát is erősebben kezdte a Kecskemét, s korán szerzett hárompontos előnyét nemcsak tartotta, hanem még növelte is, így 4-9-nél jött a szokásos hazai időkérés. A kényszerpihenő alatt sikerült is összeszednie magát együttesünknek, mely szívós munkával előbb felzárkózott, majd 15-nél utol is érte ellenfelét (15-15). Nem sokáig örülhettünk azonban ennek, mert a vendégek egy 4-0-s sorozattal válaszoltak erre, s újra megléptek a DKSE-től (15-19). A mieink azonban nem adták fel, Boa és Mészáros pontjaival újra egalizáltak, majd egy elrontott kecskeméti ütés után végre a vezetést is átvették, majd egy vitatott ponttal, illetve Mészáros remek blokkjával visszajöttek a meccsbe (25-22).

Képek forrása: DSE Röplabda Akadémia

A mieink lendülete a negyedik játszma elején is kitartott, ezúttal Gebhardt Áronék léptek el három ponttal vetélytársuktól (5-2). A DKSE ekkor felszabadultan, pontosan játszott, támadásban és védekezésben is extrát nyújtottak játékosai, így 12-6-nál már muszáj volt időt kérnie a vendégek szakvezetésének. A Kecskemét sem adta fel persze a meccset, s mivel a csereként beállt Kandulinski révén visszajött háromra, újra teljesen nyílt lett a csata, így jöhetett Tomanóczy Tibor újabb időkérése (15-12). Mely után ismét visszatért korábbi játékoz együttesünk, s ez az eredményen is megmutatkozott, mert 21-16-nál leszakította ellenfelét, majd remek véghajrával ki is egyenlített (25-17).

Jöhetett tehát a mindent eldöntő ötödik szett, melyet sajnos a Kecskemét kezdett sokkal jobban, s egymás után szerzett három pontjával jelezte együttesünknek, hogy nem tett le a meccs megnyeréséről (0-3). A folytatásban jöttek ugyan a hazai pontok is, de a vendégeknek mindenre volt válaszuk, egészen 4-7-ig, mikor a mieink produkáltak egy 3-0-s sorozatott, amivel egalizáltak is (7-7). A következő két pontot azonban újra a vendégek szerezték, s hiába kért egymás után kétszer is időt Tomanóczy Tibor, a Kecskemét megtartotta sovány előnyét, s végül kicsivel több mint két órás küzdelemben 15-12-re megnyerte játszmát, s ezzel együtt a találkozót is.

DKSE – Kecskemét 2-3 (-16, -16, 22, 17, -12)

DKSE: Garret, Boa, Bohnicsek, Mészáros, Duman, Gebhardt Á. (liberó) Csere: Balázs, Tomanóczy B., Ambrus, Laczi, Hatvany Zs. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.