Futsal: bravúr a javából!

spigott - 2021. február 15. 20:39

Óriási csatában, a véghajrában három gólt is szerezve győzték le 5-2-re az Aramis együttesét a dunaújvárosi futsalosok a bajnoki alapszakasz utolsó fordulójában.

Az Aramis elleni hazai összecsapással zárta a bajnoki alapszakasz küzdelmeit hétfőn este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a bravúr reményében vágott neki a találkozónak.

Futsalosainknak sikerült is meglepniük ellenfelüket, s mindössze másfél perc játék után egy szép pontrúgás kombináció végén meg is szerezték a vezetést Németh László közeli perdítésével (1-0). Innentől a mieink játszhatták azt, amit szeretnek, vagyis a stabil védekezésből indított ellentámadásokat, s ezekből akadt is lehetősége a Facskó-csapatnak, ám a vendégekhez hasonlóan a dunaújvárosi fiatalok sem tudtak élni helyzeteikkel. Nem is tetszett a meccs alakulása a vendégeknek, s már a 8. percben időt kértek, de ez sem hozta meg a kívánt változást. A 12. perc végén sajnos szinte a semmiből egyenlített az Aramis, mely Jenei révén használt ki egy méretes védelmi hibát, így kezdődhetett minden elölről (1-1).

Az egyenlítés fel is hozta az ellenfelet, ám a mieink védelme jól állta sarat sőt, a 16. percben Németh rázta le magáról emberét, majd az egész pályán végigrobogva adott remek passzt Boldizsárnak, aki nem hibázta el a ziccert, így újra nálunk volt az előny (2-1). A játékrész hajrájában görcsösen játszott a fővárosi alakulat, s ha a mieink egy kicsit pontosabbak, akár tovább is növelhették volna fórjukat, de így sem volt oka a panaszra a hazai szakvezetésnek a félidő végén.

Végh Zoltán felvételei

A második felvonásnak egy sokkal erőszakosabb Aramis vágott neki, ám a vendégek továbbra sem tudtak igazán fogást találni a rendkívül fegyelmezetten védekező dunaújvárosi csapaton. Az egyre keményedő csatában egyik fél sem maradt a másik adósa, a mezőnyben viszont egyre nagyobb fölénybe került az ellenfél, de a védelem és Cseresnyés megtette, amit kellett, így továbbra sem változott az eredmény. A budaörsiek a 34. perc végén ismét időt kértek, majd átálltak az öt a négy elleni játékra, s ekkor valósággal kapujuk elé szögezték a mieinket, de Bartha egy remek labdaszerzés után saját kilenceséről gurított a jobb alsóba, megduplázva ezzel fiataljaink előnyét a 38. percben (3-1). Az Aramis továbbra is kockáztatott, ám erre újra ráfizetett, mert előbb Csányi, majd Boldizsár is bevette az üresen hagyott kaput, végleg eldöntve ezzel a találkozót (5-1). Mindössze hat másodperccel a meccs vége előtt Fülöp szépített az eredményen, de ez már semmit nem számított, mert futsalosaink a forduló legnagyobb meglepetését okozva, óriásit küzdve arattak 5-2-es sikert a hetedik helyezett Aramis ellen, megszerezve ezzel első pontjaikat a csapat novemberi átalakítása óta.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Aramis SE 5-2 (2-1)

Gólszerzők: Boldizsár 2, Németh 1, Barha1, Csányi 1, illetve: Jenei 1, Fülöp 1.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Dorogi, Bartha, Németh. Csere: Danó, Boldizsár, Szili, Szabó, Kürti. Edző: Facskó József.

Aramis SE: Vámosi - Moga, Harnisch, Sáhó, Boznánszky. Csere: Fülöp, Temesi, Bita, Papp Zs., Gémesi, Papp B., Gál, Jenei. Edző: Moga Flavius Lorant.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.