Nem bírtunk a brazilokkal

spigott - 2021. február 25. 7:31

Közelmúltban igazolt légiósai vezérletével aratott 4-1-es sikert a dunaújvárosi futsalosok ellen a Nyírgyulaj együttese a két gárda szerda esti összecsapásán.

Az Aramis otthonában elszenvedett 6-3-as vereség után szerdán este hét órától már a Nyírgyulaj ellen lépett pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a bajnoki alsóház második fordulójában, s bár a mieink megelőzték mai vetélytársukat az alapszakaszban, nem várt rájuk könnyű feladat a két brazil játékossal is megerősített vendégek ellen.

Akik láthatóan komolyan is gondolták azt, hogy második meccsüket is megnyerik, s már az első percektől igyekeztek nagy nyomás alatt tartani együttesünket. A dunaújvárosi fiatalok becsülettel védekeztek, ám az 5. percben a brazil Matheus már túljárt Cseresnyés eszén, megszerezve ezzel a vezetést a vendégeknek. A folytatásban sem változott sokat a játék képe: a Nyírgyulaj támadott, a mieink védekeztek, de ezt jól oldották meg, így hiába a vendégek fölénye, nem tudták növelni előnyüket. A játékrész derekán kijött a szorításból a Facskó-csapat is, s bár megvoltak a lehetőségei a szépítésre, ezekkel nem tudott élni sőt, a 18. percben Matheus büntetőből is betalált, így a szünetre már kétgólos előnnyel vonulhatott az ellenfél (0-2).

Képek: DO-archív

A fordulást követően is aktívabbak voltak a vendégek, s fölényük a 25. percben érett újabb góllá, mikor a másik brazil, Luiggi lőtt nagy erővel a léc alá a szép cselt követően, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel együttesünket (0-3). A dunaújvárosi fiatalok becsülettel küzdöttek, s erőfeszítéseiket a 28. percben koronázta siker, mikor egy szabadrúgásból lepattanó labdát Godslove terelt a kapu bal sarkába, valamivel nyíltabbá téve ezzel a találkozót (1-3). A vendégeket ez sem zökkentette azonban ki, a 32. percben Vlaszovics góljával állították vissza a két gárda köztikorábbi különbséget, melyet a lefújásig magabiztosan őrizve aratott 4-1-es sikert a jól küzdő, de a pontszerzésre ezúttal sajnos esélytelen dunaújvárosiak ellen.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Nyírgyulaj 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Godslove, illetve: Matheus 2, Luiggi, Vlaszovics

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Dorogi, Bartha, Németh. Csere: Kovács, Danó, Boldizsár, Szili, Szabó, Kürti, Godslove. Edző: Facskó József.

Nyírgyulaj: Opre – Luiggi, Matheus, Vlaszovics, Csoma. Csere: Szabó, Vass, Fedor, Harmati, Domokos. Edző: Lovas Norbert.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.