Diadalmas szezonzáró

spigott - 2021. április 19. 7:30

Négy szettben aratott győzelmet a Kistext elleni bajnokin a DKSE röplabda csapata az Extraliga kvalifikációs körének utolsó fordulójában.

A szezon utolsó mérkőzését játszotta a DKSE röplabda csapata a Kistext ellen az Extraliga kvalifikációs körében vasárnap este. Tomanóczy Tibor továbbra sem számíthatott koronavírusos játékosaira, ám akik rendelkezésre álltak, a győzelem reményében vágtak neki a listavezető fővárosiak elleni találkozónak.

Mivel a két gárda legutóbbi három meccséből kettőt az ellenfél nyert, így volt mi motiválja röplabdázóinkat az egyébként komoly téttel nem bíró összecsapáson, melynek első szettjét parádésan kezdték a mieink, s hiába kért időt kétszer is Weczera Csaba, 13-4-nél már eldőlni látszott a játszma. A vendégek persze nem adták fel, de hiába felezték meg hátrányukat, a mieink négy-ötpontos fórja a hajráig kitartott, így 25-21-re sikerült behúzni a nyitó felvonást.

A második etap 4-4-ig volt kiélezett, ám a pontosan, gyorsan és jól játszó dunaújvárosiak egy 4-0-s etappal léptek el újra vetélytársuktól, s hiába próbált meg bármit a fővárosi alakulat, a különbség nemhogy csökkent volna, még nőtt is, így 20-10-nél már készülhettünk a harmadik játékra. Persze a szettet még be kellett fejezni, de ezt is nagyon szépen megoldották a Tomanóczy-tanítványok, s újabb sima részsikerükkel már a végső győzelemért játszhattak (25-16).

Képek forrása: DKSE

Az újabb térfélcsere után feljavultak a vendégek is, így a harmadik játszma rendkívül fordulatos, nagy csatát hozott. Melyben hol a mieink, hol a Kistext állt jobban egy-két ponttal, ám még a véghajrában sem lehetett megjósolni, ki örülhet majd a végén. A nagy küzdelemből azonban végül az ellenfél jött ki jobban, így jöhetett a negyedik felvonás (23-25). Melynek eleje kiélezett küzdelmet, egyenlő erők harcát hozta, de 7-7 után egy újabb 4-0-s rohammal szakította le ellenfelét a DKSE, mely 20-16-ig biztosan őrizte vezetését. Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy a mieink játékában, de hiába csökkentette minimálisra hátrányát a Kistext, s véghajrában nem remegtek meg a dunaújvárosi kezek, így ezt a szettet 25-22-re, míg a mérkőzést végül 3-1-re nyerte együttesünk, mely sikerének köszönhetően a harmadik helyen fejezte be az Extraliga kvalifikációs körét.

DKSE – Kistext 3-1 (21, 16, -23, 22)

DKSE: Boa, Kecskeméti, Mészáros, Bohnicsek, Tomanóczy B., Duman, Laczi (liberó). Cserék: Gebhardt Á., Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.