Harmadik meccs dönt a fináléban!

spigott - 2021. április 21. 19:14

Drámai csatában, ötméteresek után aratott 12-11-es győzelmet a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az UVSE elleni bajnoki döntő második mérkőzésén.

A bajnoki finálé második mérkőzésén ugrott a Fabó Éva Sportuszoda medencéjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az UVSE ellen, s mivel a két gárda fővárosi találkozóját a címvédő 11-9-re megnyerte, így a mieinknek mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy ne érjen véget szerdán a döntő két nyert meccsig tartó párharca.

Együttesünk éppen ezért óriási elszántsággal vágott neki a csatának, s nagyon úgy tűnt, hogy Garda Krisztina átmentette az első összecsapáson mutatott formáját, mert már az első hazai támadásból betalált, ám sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, mert Antal Dóra két sikeres ötméteresével már a 3. percben átvette a vezetést az UVSE (1-2). Garda sem akart azonban lemaradni, még ebben a percben értékesített ő is egy büntetőt, de Faragó ismét a fővárosiakat juttatta előnyhöz (2-3). A negyed hajrájáig nem született újabb találat, ám bő fél perccel a lefújás előtt Szilágyi végre kihasznált egy fórt, így 3-3-as állásból várhatták a csapatok a második felvonást.

Melyben Rybanska emberelőnyös találata után ismét a vendégek álltak jobban, s hiába válaszolt újra büntetőből Garda Krisztina, a túloldalon Szücs is megvillant, így megint a mieinknek kellett futniuk az eredmény után (4-5). Garda szerencsére továbbra sem tudott hibázni, a 12. percben már a negyedik góljának örülhetett, de az UVSE ismét gólra váltott egy emberelőnyt, s mivel a nagyszünetig a mieink minden támadását kivédekezte, így a félidőben a vendégek álltak közelebb a sikerhez.

A térfélcsere után Gurisatti harcolt ki ötméterest, melyet Garda értékesített magabiztosan sőt, Horváth pattintott lövésével a 20. perc legvégén újra az egyetemistáknál volt az előny (7-6). Nem sokkal később a mieink hetedik góljának szerzője azonban összeszedte harmadik kiállítását is, így ismét idő előtt kivált a játékból, ám ez sem zavarta meg a Mihók-csapatot, mely Szilágyi találatával tovább növelte vezetését (8-6). Vízilabdázóink védekezése remekül működött ebben az időszakban, így hiába próbálkozott előnyből, akcióból az ellenfél, nem tudott feljebb zárkózni az utolsó szünetig.

Bőven ígért még persze izgalmakat a negyedik felvonás, melyben továbbra is óriási csatát vívtak egymással a játékosok, s az UVSE Keszthelyi találatával jelezte is, hogy egyáltalán nem mondott le a bajnoki cím mai megszerzéséről (8-7). Tovább nehezítette a mieink helyzetét, hogy a játékrész derekán Szücs kiegyenlített, így kezdődhetett minden elölről (8-8). A véghajrában remekeltek a védelmek és a kapusok, s ugyan mindkét gárda megnyerhette volna a találkozót, az eredmény már nem változott, így jöhettek a büntetőlövések.

Melyet remekül kezdtek a mieink, mert az első négy sorozatban Szilágyi, Garda, Brezovszki és Szellák is betalált, míg a vendégektől Szücs Gabriella hibázott, s úgy tűnt, hogy le is tudja zárni a csatát együttesünk. Gurisatti büntetőjét azonban védte Gangl Edina, de a túloldalon Rybanska is hibázott, így vízilabdázóink 12-11-es sikerrel egyenlítettek, s szombaton a bajnoki címért ugorhatnak medencébe az UVSE otthonában.

DUE-Maarsk Graphics – UVSE 12-11 (3-3, 2-3, 3-0, 0-2, 4-3) - büntetőkkel

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 3, Gurisatti, Garda 6, Ziegler, Mucsy, Brezovszki 1. Csere: Mahieu, Szellák 1, Pál, Horváth 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.