Előnyben az UVSE!

spigott - 2021. április 17. 21:58

Jól kezdett, de hullámzó teljesítményt nyújtott, s végül 11-9-es vereséget szenvedett a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az UVSE otthonában a bajnoki finálé első meccsén.

A legutóbbi öt teljes kiírás győztese, az UVSE otthonában kezdte meg a bajnoki finálé küzdelmeit a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata szombaton este háromnegyed kilenctől. A két gárda nem is olyan régen találkozott már egymással, s az alapszakasz első helyéről döntő összecsapáson a fővárosiak az utolsó másodpercben szerzett góllal győzték le a Mihók-csapatot, mely természetesen annak reményében ugrott medencébe a Hajós-uszodában, hogy elvegye a hazaiak pályaelőnyét a két nyert mérkőzésig tartó aranycsatában.

Melynek első két percében a hazaiak és a mieink is kihagytak egy emberelőnyt, s bár Garda akcióból nem hibázott, a középkezdés után Faragó hamar kiegyenlítette az állást (1-1). A folytatásban mindkét gárda elhibázott több támadást, az UVSE kihagyta második előnyét is, Brezovszki azonban szépen ejtett az 5. perc végén, így újra az egyetemistáknál volt az előny (1-2). A hátralévő három percben harmadik fórját is kihagyta az Újpest, míg a dunaújvárosi próbálkozásokat Gangl hárította, így az első felvonás végéig nem változott az eredmény.

A második nyolc perc elején a mieink hagytak kihasználatlanul egy emberelőnyt, majd nem sokkal később elveszítették egyik kulcsemberüket, ugyanis Horváth Brigittát cserével végleg kizárták a játékvezetők, s az ebből adódó kettős fórt Parkes használta ki (2-2). Hogy még rosszabb legyen az egyetemistákért szurkolók kedve, arról Keszthelyi gondoskodott, s ugyan erre Ziegler gyorsan válaszolt, Peresztegi emberelőnyös találata után lehúzták a rolót a kapusok, így a félidei szünethez érve az UVSE lehetett elégedettebb (4-3).

Garda Krisztina öt gólja kevés volt a sikerhez! (Képek: DO-archív)

A térfélcsere után újabb előnyből szerzett góllal duplázta meg előnyét az UVSE, mely a következő másfél percben játszhatott szimpla, majd kettős fórban is, de ezekkel már nem tudott élni (5-3). Egészen a 21. percig, mikor a tizenegyedik előnyét már gólra váltotta a hazai csapat, majd miután Keszthelyi is bevágott egy ötméterest, már-már eldőlni látszott a döntő első felvonása (7-3). Vízilabdázóink azonban nem adták fel, Mucsy emberelőnyből törte meg a mieink közel tízperces gólcsendjét, majd Garda lőtt nagy erővel a léc alá, s hogy a negyed hajrája még szebb legyen, arról Garda egy távoli, de nagyon pontos pattintott lövéssel gondoskodott az utolsó másodpercekben, így újra teljesen nyílt lett a meccs (7-6).

Az utolsó negyed elején az egyenlítésért támadhatott együttesünk, de nem tudott élni az eséllyel, míg a túloldalon Parkes talált be közelről, így ismét kettővel vezetett a házigazda (9-7). Nem sokáig, mert Garda is értékesített egy ötméterest, de erre előbb Rybanska válaszolt emberelőnyből, majd mikor Keszthelyi is betalált, már 10-7-re vezetett a címvédő. Mely innentől már az idővel is játszva őrizte előnyét, s mivel a mieink sajnos ekkor már nem tudtak olyan hajrát kivágni, mint az előző negyedben, így hiába szerezte meg ötödik találatát is Garda Krisztina, majd szépített Brezovszki, közben Faragó is bevágott egy fórt, így az UVSE végül 11-9-es sikerrel húzta be a döntő első meccsét.

Folytatás szerdán Dunaújvárosban, ahol elsősorban támadásban kell feljavulnia a mieinknek ahhoz, hogy legyen esély az egyenlítésre.

UVSE Hunguest Hotels – DUE-Maarsk Graphics 11-9 (1-2, 3-1, 3-3, 4-3)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi, Gurisatti, Horváth, Mahieu, Garda 5, Ziegler 1. Csere: Pál, Mucsy 1, Brezovszki 2, Szellák, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.