Euroliga: döntőben a Dunaújváros!

spigott - 2021. április 30. 16:06

Drámai, fordulatos csatában, ötméteresekkel győzte le az Uralocska gárdáját a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata az Euroliga elődöntőjében, így szombaton este az aranyéremért szállhat harcba a görög Olympiacos ellen.

Tizenöt esztendő után jutott el a legrangosabb európai kupasorozat végjátékába városunk felnőtt női vízilabda csapata, mely ma délután háromnegyed háromtól az orosz Uralocska ellen ugrott medencébe az Euroliga négyes fináléjának második elődöntőjében. A mieink találkozója előtt rendezték meg az UVSE és az Olympiacos találkozóját, melyen a görögök 9-8-as sikert aratva biztosították helyüket a döntőben, s várták holnap esti ellenfelüket.

Mihók Attila gárdája sajnos már a mérkőzés előtt megfogyatkozott, ugyanis a bajnoki fináléban megsérült Gurisatti Gréta nem tudta vállalni a szereplést, így egyik kulcsjátékosa nélkül vágott neki a találkozónak együttesünk. Mely nem kezdett azonban rosszul, Mahieu remek találatával már az első percben megszerezte a vezetést sőt, Szilágyi emberelőnyös bombája után már 2-0-s dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Nem sokáig, mert Zaplatina a játékrész derekán megszerezte az oroszok első találatát, de Horváth azonnal válaszolt sőt, miután Garda is kihasznált egy ötméterest, már hárommal állt jobban együttesünk (4-1). Az Uralocska Karimova emberelőnyös góljával csökkentette hátrányát az utolsó percben, de Horváth éles szögből meglepte a vendégek kapusát, így az első szünetre 5-2-es fórral vonulhatott együttesünk.

A második etap elején Brezovszki is megvillant, de az oroszok nem akartak leszakadni, mert Zelentsova előbb előnyből, majd Garda találata után akcióból is bevette Magyari Alda kapuját sőt, miután Karimova is gólra váltott egy ötméterest, újból teljesen nyílt lett a meccs (7-5). Szilágyi emberelőnyből még visszaállította a két gárda közti háromgólos különbséget, ám a félidő hajrájában az oroszoknak jött be minden, s Zelentsova, illetve Panfilova találataival egyenlíteni tudtak a félidő lefújása előtt (8-8).

Szilágyi Dorottya összesen hat gólt lőtt az elődöntőben!

A mieink gondjait tetézte, hogy a térfélcsere után hiába játszhatott háromszor is emberelőnyben a Mihók-csapat, egyikből sem sikerült betalálni sőt, a harmadik negyed derekán Karimova megszerezte harmadik gólját is, így a meccsen először az oroszoknál volt az előny (8-9). A középkezdés után Szilágyi törte meg a mieink nyolcperces gólcsendjét, de az Uralocska nem lassított, s Panfilova, illetve Karimova pontos lövéseinek köszönhetően kettő góllal megléptek vízilabdázóinktól (9-11).

Az utolsó negyedre a játék minden elemében rá kellett tennie még egy lapáttal az egyetemistáknak ahhoz, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Szilágyi mindent meg is próbált, remek átlövéssel hozta vissza egyre a mieinket, majd végre sikerült kivédekezni egy emberhátrányt is, s mikor Szilágyi egy újabb bombagóllal kiegyenlített, kezdődhetett minden elölről (11-11). A meccs hajrája óriási izgalmakat hozott, a mieink két újabb emberhátrányt védekeztek ki, majd Horváth centerből lőtt találatával újból magukhoz ragadták a vezetést, de sokáig nem örülhettek, mert bő két perccel a lefújás előtt Lapteva egalizálni tudott (12-12). Az utolsó percnek egyenlőről vágtak neki a felek, de sem a mieink, sem az oroszok nem tudtak betalálni, így jöhettek az ötméteresek.

Magyari Alda megbabonázta az oroszokat az ötmétereseknél! (Képek forrása: MVLSZ/Kovács Anikó felvételei)

Melyet rögtön védéssel kezdett az oroszok kapusa, ám a folytatásban Magyari Alda pillanatai következtek, ugyanis a mieink válogatott hálóőre három orosz próbálkozást is megfogott. Ez pedig éppen elég volt arra, hogy Garda, Brezovszki, valamint Szilágyi találataival 15-14-re megnyerje a szétlövést együttesünk, mely a bravúros sikerrel bejutott az Euroliga fináléjába, ahol szombaton este negyed kilenctől a görög Olympiacos ellen ugranak medencébe Mihók Attila tanítványai.

DUE-Maarsk Graphics – Dynamo Uralochka 15-14 (5-2, 3-6, 1-3, 3-1, 3-2) - ötméteresekkel

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Horváth 3, Ziegler, Brezovszki 2, Szilágyi 6, Mahieu 1, Garda 3. Csere: Huszti, Szabó, Mucsy, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.