Véget ér az aranycsata!

spigott - 2021. április 24. 7:35

Idegenben, az UVSE otthonában ülhet vissza a bajnoki trónra a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Gyerünk, csajok, mindent bele, egy város veletek!

Két mérkőzést követően 1-1-re áll a női vízilabdázók bajnoki döntője a címvédő UVSE, valamint a DUE-Maarsk Graphics csapatai között, miután Mihók Attila tanítványai a nagy csatában elveszített első fővárosi összecsapást (11-9) követően hazai környezetben tudtak egalizálni egy ötméteresekkel megnyert mérkőzésen (12-11), így életben tartották reményeiket az aranyéremre. A finálé második meccsét követően Mihók Attila elsősorban együttese küzdeni tudását dicsérte, kiemelve, hogy a találkozó végén azért már láthatóan voltak a fáradtág jelei a játékosokon, ám ez igaz volt az UVSE-re is.

Bármennyire is fáradtak azonban a csapatok, mára ismét mindenkinek fel kell szívnia magát, ugyanis délután fél öttől rendezik meg a fővárosi Hajós-uszodában a finálé mindent eldöntő harmadik összecsapását, mely előtt természetesen az a legnagyobb kérdés, hogy az UVSE megszerzi-e sorozatban hatodik első helyét, vagy mieink tíz év után visszaülnek a bajnoki trónra? A két gárda eddigi meccsei alapján ismét kőkemény csatára, kiegyenlített, szoros mérkőzésre számíthatunk, melyen akkor lesz esélye a mieinknek a sikerre, ha az első perctől az utolsóig fegyelmezetten, s mindkét kapu előtt hatékonyan tudnak játszani.

Képek: DO-archív (Végh Zoltán felvételei)

Tisztában van ezzel természetesen a csapatból mindenki, s mint azt Magyari Alda, az egyetemisták válogatott hálóőre az egyesület honlapján kiemelte, amennyiben mindenki kihozza magából tudása legjavát, akkor elhozzák a bajnoki aranyat a fővárosból.
– Mindenféleképpen feltüzelt minket a szerdai eredmény, úgy gondolom, a fejekben is a helyére kerültek a dolgok. Fizikailag picit fáradtak vagyunk, de természetesen ezt figyelembe véve a terhelésünk most más jellegű: sokat videózunk, csapatprogramjaink vannak, amik segítenek a még szorosabb kötelék kialakulásában és a közös cél elérésében. Nagyon várom már a harmadik összecsapást, a lényeg, hogy mindenki azt csinálja, amit megbeszéltünk, és amit tud, nem kell többet, sem kevesebbet. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor mi örülhetünk a végén.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.