ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

Öcaline - 2021. május 6. 17:21

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz az ISD Dunaferr Zrt. – az összegzésben részletesen kifejtik a jogi álláspontjukat, továbbá részletezik a ma délelőtti, a vasmű főkapujánál történt eseményeket is. Az alábbiakban betűhíven, mindössze két közcímmel kibővítve adjuk közre a cégcsoport hivatalos közleményét.

"... nem tértek jobb belátásra"

Az ISD Dunaferr Zrt. örömmel fogadta volna, ha a mai napon érvényes és szabályos közgyűlés határozatokat hozott volna. A cégbíróság valóban megkísérelte a közgyűlés összehívását, de sajnálatos módon a már eddig is milliárdos károkat okozó álképviselők azonnal jelezték, hogy megpróbálnak ezzel is visszaélni. 
Ezen okból az ISD Dunaferr Zrt. a cégbíróság végzését megfellebbezte, így az mind a mai napig nem jogerős. 
Jogerős végzés hiányában csak akkor lehetett volna határozatképes a közgyűlés, ha azon minden részvényes megjelenik, és minden részvényes egyhangúan egyetért a közgyűlés megtartásával. 
Az ISD Dunaferr Zrt. székhelyén azonban a jelenlévő néhány magánszemély részvényes kivételével senki nem jelent meg. Ez nem is volt meglepetés, hiszen a társaság főrészvényesének a Steelhold Limited cégnek érvényes Ciprusi Bírósági döntés tiltja azt legalább 2021. május 20-ig, hogy az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlésén részt vegyen és szavazzon. Eleve nem volt tehát esélye annak, hogy a mai napon a közgyűlés bármiféle döntést meghozzon.
Az álképviselők azonban még mindig nem tértek jobb belátásra, egy, a székhely melletti parkolóban állva ismét becsapták a szakszervezeteket és a munkavállalói képviseletet, és fénymásolt, nem valódi meghatalmazást mutogatva ismét megpróbálták benyomni embereiket az ISD Dunaferr Zrt. vezetésébe. Ennek a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs, és nem is lehet, az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje, tehát a munkavállalók és a vezető munkavállalók továbbra is végzik tevékenységüket.

"... tetteik következménye a saját fejükre hull majd vissza"

Az álképviselők ismételt próbálkozásának természetesen meglesznek a jogi következményei az illetékes jogi fórumokon. Ezek a jogi fórumok nem csak Magyarországot, de Ciprust, Ukrajnát és az Oroszországi Föderációt is jelentik, hiszen e határokon átívelő csalássorozat ellen már minden országban felléptek, folynak az eljárások a Vnyesekonombank (VEB) hathatós segítségével. 
Kérünk mindenkit, hogy most se üljön fel a hazudozásoknak, továbbra se higgyenek a létszámában egyre szűkülő hordának. Látható, hogy tőlük már Sergei Taruta, sőt az általa támogatott Natalia Bashinskaya is elhatárolódnak, pedig nyilvánvaló volt, hogy a háttérben eddig ők is ott álltak.
Továbbra sem fogjuk megengedni azt sem, hogy engedély nélkül behatoljanak a területre és ott bármiféle kárt, ne adj’ isten közveszélyt okozzanak. Semmi közük a Dunaferrhez, és tetteik következménye a saját fejükre hull majd vissza.
Az igazgatóságnak tehát továbbra is két, korábban megválasztott tagja van, míg a többi tisztségviselő megválasztásáról a Steelhold Limited valós részvételével tartott közgyűlés dönt majd május 20. után. Reméljük, hogy e horda ciprusi portyázásait a Ciprusi Bíróság és az ottani hatóságok is véglegesen megszüntetik rövid időn belül.

(Fotó: DO)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

"Az én életem a gyár volt..."

"Az én életem a gyár volt..."

2022. jún. 22.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a közelmúltban dr. Horváth Ákos, a vállalat nyugalmazott műszaki-technológiai főmérnöke. A Borovszky-díjas kiváló mérnök, a DUNAFERR Főtanácsosa személyéhez számos szakmai siker, jelentős termékfejlesztés fűződik. 

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

2021. dec. 16.

Egyszerre ígérik múltidéző játéknak, zajos közösségi kísérletnek és fontos összművészeti programnak – vasárnap csalogatják vele a vendégeket a Városháza térre, azért szólok jó időben, mert még közreműködőket is vár a Kortárs Művészeti Intézet. Oké, a Víztorony már foglalt, de ki lesz a Korsós lány?

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.