ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

Öcaline - 2021. május 6. 17:21

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz az ISD Dunaferr Zrt. – az összegzésben részletesen kifejtik a jogi álláspontjukat, továbbá részletezik a ma délelőtti, a vasmű főkapujánál történt eseményeket is. Az alábbiakban betűhíven, mindössze két közcímmel kibővítve adjuk közre a cégcsoport hivatalos közleményét.

"... nem tértek jobb belátásra"

Az ISD Dunaferr Zrt. örömmel fogadta volna, ha a mai napon érvényes és szabályos közgyűlés határozatokat hozott volna. A cégbíróság valóban megkísérelte a közgyűlés összehívását, de sajnálatos módon a már eddig is milliárdos károkat okozó álképviselők azonnal jelezték, hogy megpróbálnak ezzel is visszaélni. 
Ezen okból az ISD Dunaferr Zrt. a cégbíróság végzését megfellebbezte, így az mind a mai napig nem jogerős. 
Jogerős végzés hiányában csak akkor lehetett volna határozatképes a közgyűlés, ha azon minden részvényes megjelenik, és minden részvényes egyhangúan egyetért a közgyűlés megtartásával. 
Az ISD Dunaferr Zrt. székhelyén azonban a jelenlévő néhány magánszemély részvényes kivételével senki nem jelent meg. Ez nem is volt meglepetés, hiszen a társaság főrészvényesének a Steelhold Limited cégnek érvényes Ciprusi Bírósági döntés tiltja azt legalább 2021. május 20-ig, hogy az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlésén részt vegyen és szavazzon. Eleve nem volt tehát esélye annak, hogy a mai napon a közgyűlés bármiféle döntést meghozzon.
Az álképviselők azonban még mindig nem tértek jobb belátásra, egy, a székhely melletti parkolóban állva ismét becsapták a szakszervezeteket és a munkavállalói képviseletet, és fénymásolt, nem valódi meghatalmazást mutogatva ismét megpróbálták benyomni embereiket az ISD Dunaferr Zrt. vezetésébe. Ennek a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs, és nem is lehet, az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje, tehát a munkavállalók és a vezető munkavállalók továbbra is végzik tevékenységüket.

"... tetteik következménye a saját fejükre hull majd vissza"

Az álképviselők ismételt próbálkozásának természetesen meglesznek a jogi következményei az illetékes jogi fórumokon. Ezek a jogi fórumok nem csak Magyarországot, de Ciprust, Ukrajnát és az Oroszországi Föderációt is jelentik, hiszen e határokon átívelő csalássorozat ellen már minden országban felléptek, folynak az eljárások a Vnyesekonombank (VEB) hathatós segítségével. 
Kérünk mindenkit, hogy most se üljön fel a hazudozásoknak, továbbra se higgyenek a létszámában egyre szűkülő hordának. Látható, hogy tőlük már Sergei Taruta, sőt az általa támogatott Natalia Bashinskaya is elhatárolódnak, pedig nyilvánvaló volt, hogy a háttérben eddig ők is ott álltak.
Továbbra sem fogjuk megengedni azt sem, hogy engedély nélkül behatoljanak a területre és ott bármiféle kárt, ne adj’ isten közveszélyt okozzanak. Semmi közük a Dunaferrhez, és tetteik következménye a saját fejükre hull majd vissza.
Az igazgatóságnak tehát továbbra is két, korábban megválasztott tagja van, míg a többi tisztségviselő megválasztásáról a Steelhold Limited valós részvételével tartott közgyűlés dönt majd május 20. után. Reméljük, hogy e horda ciprusi portyázásait a Ciprusi Bíróság és az ottani hatóságok is véglegesen megszüntetik rövid időn belül.

(Fotó: DO)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

2021. ápr. 29.

Több tételben cáfolta Szergej Taruta állításait az ISD Dunaferr Zrt. – a cégcsoport szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos nem higgadt és főként nem megbízható üzletemberként járt el valójában, mint ahogy feltüntette magát  egy nyilatkozatában.

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

2021. ápr. 22.

Tudtuk, persze, csak nem sejtettük – az igazi Habsburg tisztázta a tisztázandókat, adta hírül a Euronews. Most már tényleg csak ET vagy a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók hiányzik, hogy kerek legyen a Monty Python-i magasságokat ostromló történet.

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

2021. ápr. 22.

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

2021. ápr. 20.

Terjedelmesebb összeállításban dolgozza fel az országos visszhangot kiváltó péntek esti eseményeket a DSTV stábja. A riportban idézik Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Stummer János bizottsági elnök álláspontját is. Hangkép.