Röplabda: bajnok a junior csapat

spigott - 2021. május 31. 7:35

A riasztó kezdés után nagyon összekapta magát, s megérdemelten szerezte meg az U21-es bajnokság aranyérmét a DSE Röplabda Akadémia junior együttese.

Kaposváron rendezték meg az U21-es röplabdázók országos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s mivel a DSE Röplabda Akadémia juniorjai veretlenül jutottak el a fináléba, így Kövessy Balázs együttese természetesen az aranyérem megszerzésének céljával vágott neki a sorozat véghajrájának is.

A csoportkör azonban egyáltalán nem úgy kezdődött, ahogy azt a mieink eltervezték, mert két nagyon szoros és egy sima szettben ugyan, de a Szolnok legyőzte a dunaújvárosi fiatalokat, így a folytatásban már nem nagyon hibázhattak röplabdázóink, ha komolyan gondolták a bajnoki cím megszerzését. A veretlenség elvesztése szerencsére nem törte meg Tomanóczy Bálintékat, így a Debrecen elleni második csoportmeccsen már jobbik arcát mutatta az alakulat, mely 3-1-es sikerével a második helyen fejezte be a hatos döntő első szakaszát.

A viadal szombati játéknapján a Kazincbarcika várt együttesünkre az elődöntőbe jutásért, ám a Kövessy-csapat ezúttal is remekül megoldotta feladatát, s a játékot végig irányítva aratott 3-0-s győzelmet, így a házigazda Kaposvár ellen már a fináléba jutásért léphetett pályára. A címvédő csak az első játszmában tudta valamelyest megnehezíteni a dunaújvárosi fiatalok dolgát, ám Ambrusék ezúttal sem hibáztak, s szettveszteség nélkül biztosították helyüket a bajnoki döntőben.

Itt újra a Szolnok várt fiataljainkra, ám az akadémisták láthatóan tanultak a csoportmeccsen elszenvedett vereségből, s nagyon összeszedetten, jól játszva húzták be előbb az első, majd a második etapot is, s bár a meccs lezárása előtt kicsit megremegett a kezük, végül a harmadik szettet is megnyerve hódították el a junior bajnokság első helyét, a látottak alapján teljesen megérdemelten.

Képek forrása: Magyar Röplabda Szövetség (Muzslay Péter felvételei)

Eredmények

Csoportkör
DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 0-3 (-23, -14, -28)
DEAC – DSE Röplabda Akadémia 1-3 (-20, -16, 20, -17)

Keresztjáték
DSE Röplabda Akadémia – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (16, 22, 20)

Elődöntő
FINO Kaposvár - DSE Röplabda Akadémia 0-3 (-21, -11, -18)

Döntő
DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 3-0 (20, 21, 21)

DSE Röplabda Akadémia: Ambrus Bence, Tamási Dávid Marcell, Balázs Bálint, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Dulcz Bende Levente, Kecskeméti Bálint Olivér, Lombos Gábor, Sümegi Kristóf András, Amdegha Mohamed Ádám. Vezetőedző: Kövessy Balázs. Edző: Szabó Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.