Fényes éremben reménykednek a fiatalok

spigott - 2021. június 11. 17:00

Jó esélyekkel vág neki az Országos Mini Bajnokság dunaújvárosi döntőjének a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A serdülő, a junior és az ifjúsági bajnokságok fináléja után ezúttal a mini korosztály, az U13-asok legjobb röplabdázói csapnak össze egymással az országos bajnokság döntőjét, melyet Dunaújvárosban, a Dózsa és a Gárdonyi iskolában rendeznek meg az előttünk álló hétvégén, szombaton, illetve vasárnap. A nyolccsapatos megméretésen természetesen ott lesznek a DSE Röplabda Akadémia fiataljai is, akik esélyesként vágnak neki a viadalnak, hiszen a szezon eddigi hat tornáját öt győzelemmel és egy második hellyel zárták Dolmán Viktor tanítványai.

A csapat edzője volt az ötletgazdája annak, hogy Dunaújvárosban rendezzék meg az országos finálét, s az akadémia vezetőségében azonnal partnerre is talált ebben, így játszhatnak hazai környezetben az aranyéremért fiataljaink. Mint azt Dolmán Viktor elmondta, az eddig elért eredmények nem jelentenek garanciát az aranyra, ezért nagyon keményen meg kell majd dolgozniuk.

– Az, hogy hat forduló alatt öt arany érmet sikerült nyernünk azt sejteti, van keresni valónk a döntőn, de ez nem jelent semmit, hiszen egy döntő teljesen más. Bármi megtörténhet az adott hévégén. Nekünk semmi mással nem szabad foglalkoznunk csak is magunkkal. A saját játékunkra kell koncentrálnunk. A fizikai fölény a két magas ütőm miatt nálunk van, de ez csapatjáték nem két emberről szól. Mindenkinek ki kell vennie a részét a munkából.

A DSE Röplabda Akadémia U13-as csapata a MÁV Előre elleni mérkőzéssel vág neki a csoportküzdelmeknek szombaton délelőtt tíz órától, háromnegyed kettőtől a Pénzügyőr ellen lépnek pályára fiataljaink, akik délután negyed öttől a KESI B ellen zárják a csoportkört, remélhetőleg az első helyen.

A rovat további hírei: Sport

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

2021. jún. 20.

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

2021. jún. 20.

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Világliga: ezüstérmes a válogatott

Világliga: ezüstérmes a válogatott

2021. jún. 19.

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

DSTV: táborra készülnek az úszók

DSTV: táborra készülnek az úszók

2021. jún. 19.

Idén is lesz nyári tábor, illetve továbbra is tartanak úszásoktatást a DKSE úszó szakosztályának munkatársai.

Bravúros bronz az Eb-ről

Bravúros bronz az Eb-ről

2021. jún. 19.

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Világliga-döntős a válogatott

Világliga-döntős a válogatott

2021. jún. 18.

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Idén semmit nem adtak könnyen!

Idén semmit nem adtak könnyen!

2021. jún. 18.

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.