Fényes éremben reménykednek a fiatalok

spigott - 2021. június 11. 17:00

Jó esélyekkel vág neki az Országos Mini Bajnokság dunaújvárosi döntőjének a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A serdülő, a junior és az ifjúsági bajnokságok fináléja után ezúttal a mini korosztály, az U13-asok legjobb röplabdázói csapnak össze egymással az országos bajnokság döntőjét, melyet Dunaújvárosban, a Dózsa és a Gárdonyi iskolában rendeznek meg az előttünk álló hétvégén, szombaton, illetve vasárnap. A nyolccsapatos megméretésen természetesen ott lesznek a DSE Röplabda Akadémia fiataljai is, akik esélyesként vágnak neki a viadalnak, hiszen a szezon eddigi hat tornáját öt győzelemmel és egy második hellyel zárták Dolmán Viktor tanítványai.

A csapat edzője volt az ötletgazdája annak, hogy Dunaújvárosban rendezzék meg az országos finálét, s az akadémia vezetőségében azonnal partnerre is talált ebben, így játszhatnak hazai környezetben az aranyéremért fiataljaink. Mint azt Dolmán Viktor elmondta, az eddig elért eredmények nem jelentenek garanciát az aranyra, ezért nagyon keményen meg kell majd dolgozniuk.

– Az, hogy hat forduló alatt öt arany érmet sikerült nyernünk azt sejteti, van keresni valónk a döntőn, de ez nem jelent semmit, hiszen egy döntő teljesen más. Bármi megtörténhet az adott hévégén. Nekünk semmi mással nem szabad foglalkoznunk csak is magunkkal. A saját játékunkra kell koncentrálnunk. A fizikai fölény a két magas ütőm miatt nálunk van, de ez csapatjáték nem két emberről szól. Mindenkinek ki kell vennie a részét a munkából.

A DSE Röplabda Akadémia U13-as csapata a MÁV Előre elleni mérkőzéssel vág neki a csoportküzdelmeknek szombaton délelőtt tíz órától, háromnegyed kettőtől a Pénzügyőr ellen lépnek pályára fiataljaink, akik délután negyed öttől a KESI B ellen zárják a csoportkört, remélhetőleg az első helyen.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.