Már itthon készül a válogatott

doszerk - 2021. június 11. 12:30

Az amerikai edzőtábort követően itthon készül tovább női vízilabda válogatottunk, ám nem sokáig: vasárnap már Görögországba, a Világliga Szuperdöntőjére utazik a csapat – soraiban öt dunaújvárosi játékossal.

Bíró Attila rendkívül hasznosnak ítélte az elmúlt két hetet, és határozottan kijelentette: csak meghatározó játékosokat keres tokiói csapatába. A szövetségi kapitány ezúttal az amerikai edzőtábort, a várható folytatást foglalta össze a szövetség honlapján:

– Kezdjük a legfontosabbal: rendkívül hasznos két héten vagyunk túl, amelynek eredményét biztos vagyok benne, hogy már a világligán is látni fogjuk, de ami még meghatározóbb, hosszabb távon, az olimpián is profitálunk majd belőle. Annak is leginkább a második felében. Amellett, hogy játszottunk négy hivatalos mérkőzést és öt ötnegyedes edzőmeccset az amerikai válogatottal, állóképességi edzéseket tartottunk, úszóteszteket csináltunk, konditeremben dolgoztunk, komoly terhelésnek volta kitéve a játékosok. És természetesen azért voltunk kint többen, hogy a hazaiakkal ellentétben forgassam a csapatot, mindenkinek lehetőséget adjak. Az eredményeket mindenki látta, ezekből is kivehető, hogy nekünk még nincs kész csapatunk hozzájuk képest, ugyanakkor nagyon sok mindenben tisztult a kép.

Már Gurisatti Gréta is csatlakozott a kerethez! (Képek: MVLSZ)

Néhány játékosunk most szembesült először azzal, hogy iszonyatos energiákat kell mozgatni egy ilyen ellenféllel szemben egy mezei faultért, ennek ellenére azért láttuk, hogy náluk is akadnak rések a pajzson, tudnak ők is hibázni. Biztos vagyok benne, hogy az olimpián szorosabb meccset vívunk velük. Ugyan most, és előttünk a kanadaiak ellen hatalmas felhajtással, nem mindennapi miliőben demonstrálták erejüket, azt, hogy a mezőny fölött állnak, váltig állítom, benne vagyunk abban a két-három csapatban, akik adott esetben tökéletes játékkal megszoríthatják őket. Most néhány napig még nyögjük az átállás okozta nehézségeket, látszik a lányokon a fáradtság, a jövő hétre rendben leszünk. Gurisatti Gréta csatlakozott hozzánk, rendben van az ujja, Athénban idő után még akár előnyére is válhat, hogy kevesebbet volt játékban. Szeretném hangsúlyozni, az olimpiai csapatba kizárólag meghatározó játékosokat keresek, szó sem lehet kiegészítő emberről! Minden keretbe kerülőnek meccset eldöntő képességekkel, önbizalommal kell rendelkeznie.

A női válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

A rovat további hírei: Sport

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

2021. jún. 20.

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

2021. jún. 20.

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Világliga: ezüstérmes a válogatott

Világliga: ezüstérmes a válogatott

2021. jún. 19.

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

DSTV: táborra készülnek az úszók

DSTV: táborra készülnek az úszók

2021. jún. 19.

Idén is lesz nyári tábor, illetve továbbra is tartanak úszásoktatást a DKSE úszó szakosztályának munkatársai.

Bravúros bronz az Eb-ről

Bravúros bronz az Eb-ről

2021. jún. 19.

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Világliga-döntős a válogatott

Világliga-döntős a válogatott

2021. jún. 18.

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Idén semmit nem adtak könnyen!

Idén semmit nem adtak könnyen!

2021. jún. 18.

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.