Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

spigott - 2021. június 20. 7:32

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Mint arról beszámoltunk, második helyen végzett a Világliga athéni Szuperdöntőjében a négy dunaújvárosi játékossal, Magyari Aldával, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar női vízilabda válogatott. A tokiói olimpiára készülő magyar csapatnak kicsivel több, mint három negyedig volt esélye még a végső sikerre is, ám a mérkőzés véghajrájában nagyot hajrázott a világ jelenlegi legerősebb együttese, s végül 14-8-as győzelemmel hódította el a sorozat első helyét.

Ezzel együtt nem lehettek elégedetlenek a mieink sem, akik a Világliga ezüstérmével kvalifikálták magukat a 2022-es fukuokai világbajnokságra, ám mint azt Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának elárulta, a csapat heti munkájával a tegnapi hatgólos vereség ellenére is elégedett lehetett.

– Hat góllal kikapott a csapatom, hat góllal senki sem szeret kikapni, így nem vagyok elégedett az eredménnyel. Az egész heti munkával viszont igen, idei második világversenyünkön is bekerültünk a döntőbe. Egyet, a trieszti olimpiai selejtezőt megnyertük, természetesen az volt a fontosabb torna. Az olimpia évében két ilyen eseményen a döntőbe kerülni szép teljesítmény, nyilván a trieszti győzelem volt a hab a tortán. Most itt az amerikaiak ellen is demonstráltuk, hogy fejlődőképes csapat vagyunk és a következő egy hónapban fejlődni is fogunk tovább. Az is tény, hogy most ki lehetett zökkenteni bennünket egy-két dologgal, de az utolsó negyedben is voltunk egy gólon. Ez azt bizonyítja, hogy van bennünk potenciál, de még rettentő kemény munkára van szükség ahhoz, hogy még közelebb kerüljünk az amerikaiakhoz. Most adtak érmet ezért a teljesítményért, de az olimpián nem biztos, hogy fognak. Dolgozni kell tovább.

Képek forrása: MVLSZ

A szakembernek hamarosan ki kellet hirdetnie az olimpiára utazó együttes keretét is, s mint azt elmondta, a Világliga Szuperdöntőjének egy hete után sok kérdés tisztázódott benne a tokiói csapattal kapcsolatban.

– Jó néhányan bizonyítottak jó pár meccsen, a cél természetesen az, hogy ez folyamatos legyen. Ahogyan az amerikaiaknál mindig előre tud lépni valaki, ha a másiknak nem megy, és tudja a hátán vinni a csapatot, nálunk is szükség lesz ilyen vezérekre. Sokkal tisztább lett mindenesetre a kép az olimpiai keretet illetően, ilyen értelemben ez egy nagyon komoly hét volt. Így is terveztük, nagyon kellett az olimpiai felkészüléshez.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.