Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

spigott - 2021. június 20. 7:32

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Mint arról beszámoltunk, második helyen végzett a Világliga athéni Szuperdöntőjében a négy dunaújvárosi játékossal, Magyari Aldával, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar női vízilabda válogatott. A tokiói olimpiára készülő magyar csapatnak kicsivel több, mint három negyedig volt esélye még a végső sikerre is, ám a mérkőzés véghajrájában nagyot hajrázott a világ jelenlegi legerősebb együttese, s végül 14-8-as győzelemmel hódította el a sorozat első helyét.

Ezzel együtt nem lehettek elégedetlenek a mieink sem, akik a Világliga ezüstérmével kvalifikálták magukat a 2022-es fukuokai világbajnokságra, ám mint azt Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának elárulta, a csapat heti munkájával a tegnapi hatgólos vereség ellenére is elégedett lehetett.

– Hat góllal kikapott a csapatom, hat góllal senki sem szeret kikapni, így nem vagyok elégedett az eredménnyel. Az egész heti munkával viszont igen, idei második világversenyünkön is bekerültünk a döntőbe. Egyet, a trieszti olimpiai selejtezőt megnyertük, természetesen az volt a fontosabb torna. Az olimpia évében két ilyen eseményen a döntőbe kerülni szép teljesítmény, nyilván a trieszti győzelem volt a hab a tortán. Most itt az amerikaiak ellen is demonstráltuk, hogy fejlődőképes csapat vagyunk és a következő egy hónapban fejlődni is fogunk tovább. Az is tény, hogy most ki lehetett zökkenteni bennünket egy-két dologgal, de az utolsó negyedben is voltunk egy gólon. Ez azt bizonyítja, hogy van bennünk potenciál, de még rettentő kemény munkára van szükség ahhoz, hogy még közelebb kerüljünk az amerikaiakhoz. Most adtak érmet ezért a teljesítményért, de az olimpián nem biztos, hogy fognak. Dolgozni kell tovább.

Képek forrása: MVLSZ

A szakembernek hamarosan ki kellet hirdetnie az olimpiára utazó együttes keretét is, s mint azt elmondta, a Világliga Szuperdöntőjének egy hete után sok kérdés tisztázódott benne a tokiói csapattal kapcsolatban.

– Jó néhányan bizonyítottak jó pár meccsen, a cél természetesen az, hogy ez folyamatos legyen. Ahogyan az amerikaiaknál mindig előre tud lépni valaki, ha a másiknak nem megy, és tudja a hátán vinni a csapatot, nálunk is szükség lesz ilyen vezérekre. Sokkal tisztább lett mindenesetre a kép az olimpiai keretet illetően, ilyen értelemben ez egy nagyon komoly hét volt. Így is terveztük, nagyon kellett az olimpiai felkészüléshez.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.