Döntetlennel kezdtek a magyarok

spigott - 2021. július 26. 9:35

Hiába vezetett az első félidőben már négy góllal is, végül 10-10-es döntetlent játszott az orosz csapattal a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar válogatott a tokiói olimpián.

Kép: MTI/Kovács Tamás

A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Magyari Aldával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar női vízilabda válogatott számára is megkezdődött a tokiói olimpia.
Bíró Attila együttese a győzelem reményében vágott neki az orosz csapat elleni találkozónak ma délelőtt fél kilenctől, de a meccs első negyedében még kissé idegesen játszottak a mieink, két emberelőnyt és egy ziccert is kihagytak, így az oroszok szerezték meg a vezetést az 5. percben. Ami nem ment előnyből szerencsére összejött akcióból Keszthelyi révén, majd miután Leimeter is gólra váltott egy ötméterest, már 2-1-es fórral vonulhattunk az első szünetre.

A második etapban Szilágyi végre kihasznált egy emberfórt, de gyorsan jött az oroszok válasza, mely után Garda lőtt hatalmas gólt, visszaállítva a két gárda közti kétgólos különbséget (4-2). Az ellenfél persze nem akart leszakadni Tyimofejeva szépített, de miután Parkes és Szilágyi is pontosan lőtt, a 14. percben már hárommal vezettek a mieink (6-3). Illés emberelőnyös gólja után már négy volt az előny, s bár egy sikeres ötössel visszajöttek háromra az oroszok, a félidei szünetben így is 7-4-es előnynek örülhettünk.

Nem sokáig, mert a harmadik negyedben azonnal felzárkózott kettőre az ellenfél, de Leimeter bombája után újra kicsit nyugodtabban szemlélhettük a meccset (8-5). Az oroszok azonban ismét gyorsan szépítettek, ráadásul kissé meg is akadtak a mieink támadásban, s mikor a 24. percben megszerezte hetedik gólját is az orosz csapat, újra teljesen nyílt lett a meccs (8-7).

Bőven ígért még izgalmakat tehát a negyedik felvonás, melynek második percében Szűcs lőtt rendkívül fontos gólt, de Prokofjeva egyre inkább belejött, s harmadik találata után újra csak egy volt a mieink előnye négy perccel a meccs vége előtt (9-8). Bő két perccel a lefújás előtt Gyöngyössy szerzete meg a mieink tizedik találatát, de a véghajrában előbb Ivanova, majd mindössze hat másodperccel a vége előtt Prokofjeva is betalált előnyből, így a fordulatos csata végén az oroszok lehettek elégedettebbek a 10-10-es végeredménnyel.

Magyarország – Oroszország 10-10 (2-1, 5-3, 1-3, 2-3)
A magyar válogatott gólszerzői: Szilágyi 2, Leimeter 2, Keszthelyi, Garda, Illés, Parkes, Szűcs, Gyöngyössy.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.