Jól sikerült a főpróba

spigott - 2021. július 6. 16:22

Döntetlennel és győzelemmel zárta az olimpia előtti utolsó felkészülési mérkőzéseit a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Két napom belül két alkalommal is összemérte erejét a kanadai válogatottal a tokiói olimpiára készülő magyar női vízilabda válogatott Budapesten.

A négy dunaújvárosi játékossal, Magyari Aldával, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat jól kezdte a hétfői meccset, az első etap után 4-3-ra vezetett, majd a másodikban növelni is tudta előnyét, s bár volt lehetősége arra, hogy még jobban meglépjen ellenfelétől, a félidei szünethez érve mégis egyenlíteni tudott az észak-amerikai gárda (5-5). A térfélcsere után újra erősebben, pontosabban játszott válogatottunk, mely másodszor is meglógott kettővel ellenfelétől, s bár a kanadaiak nem adták fel a küzdelmet, bő négy perccel a meccs vége előtt még mindig 8-6-ra vezettek a mieink. A véghajrá azonban komoly izgalmakat hozott, mert az ellenfél két perc alatt egyenlített, s bár a harmadik gólját szerző Garda még visszavette az előnyt, erre is volt válasza a kanadaiaknak, akik kilenc másodperccel a lefújás előtt alakították ki a 9-9-es végeredményt.

Képek forrása: MVLSZ/Derencsényi István felvételei

A keddi második találkozó eleje ismét úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték, mert támadásban és védekezésben is jól teljesített a magyar csapat, így az első nyolc perc végén 4-2-es előnyt mutatott az eredményjelző. Ahogy egy nappal korábban, úgy a második negyedet ezúttal is 2-1-re nyerte Kanada, de a harmadik etap első perceiben Szücs, majd Garda volt eredményes, így először sikerült három találattal ellépnie válogatottunknak, mely az utolsó szünetig meg is tartotta előnyét (8-5). A Bíró-csapat az utolsó etapban is sokkal jobban játszott vetélytársánál, Szilágyi, Keszthelyi és Garda találataival növelte vezetését, s végül nagyon sima,

Eredmények, gólszerzők

Kanada – Magyarország 9-9 (3-4, 2-1, 1-2, 3-2)
Gólszerzőink: Garda 3, Keszthelyi-Nagy 2, Leimeter 2, Szilágyi 1, Vályi 1.

Magyarország – Kanada 13-7 (4-2, 1-2, 3-1, 5-2)
Gólszerzőink: Szilágyi 3, Illés 2, Keszthelyi-Nagy 2, Garda 2, Vályi 1, Gurisatti 1, Szücs 1, Leimeter 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.