Bronzérmes az U17-es válogatott

spigott - 2021. augusztus 30. 7:30

Az olaszok elleni magabiztos, 12-9-es sikerrel szerezte meg a sibeniki Európa-bajnokság harmadik helyét a dunaújvárosi Jonkl Csengével felálló magyar U17-es leány vízilabda válogatott.

Kép: MVLSZ

Miután 11-9-es vereséget szenvedett az oroszok elleni elődöntőben, a bronzéremért ugrott medencébe a magyar U17-es leány vízilabda válogatott sibeniki Európa-bajnokság helyosztóin. A dunaújvárosi Jonkl Csengével felálló magyar csapat ellenfele az olasz együttes volt, s bár a találkozó első gólját a vetélytárs szerezte, erre még az első negyedben hárommal válaszoltak a mieink, így a jó alap megvolt a remélt érmes folytatáshoz. Az olaszok a második etapot is góllal kezdték, ám ahogy az első felvonásban, úgy ebben is sorozatban háromszor vette be ellenfele kapuját Benczúr Márton alakulata, mely a nagyszünetig biztosan tartotta három-négygólos előnyét (8-4).

A térfélcserét követően jött egy kis visszaesés a mieink játékában, így az ellenfél bő három perc alatt megfelezte hátrányát, ám még mielőtt igazán elkezdhettünk volna izgulni, megrázta magát a magyar csapat, mely egy újabb 3-0-s rohammal végleg eldöntötte a bronzérem sorsát. Az utolsó negyed elején már 12-6-ra vezetett válogatottunk, melynek az is belefért a véghajrában, hogy sorozatban három gólt kapjon, mert így is sima, 12-9-es sikert aratott, így teljesen megérdemelten szerezte meg a kontinensviadal harmadik helyét. Az Európa-bajnokságot végül a mieinket legyőző oroszok nyerték meg, miután a fináléban 12-8-ra legyőzték a görög csapatot.

Magyarország - Olaszország 12-9 (3-1, 5-3, 3-2, 1-3)
Gólszerzők: Szegedi 4, Aubéli 4, Fekete 1, Jonkl 1, Hnatyszyn 1, Mácsai E. 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.