Álláskereső típusok: itt van a 3+1 legjellemzőbb

doszerk - 2021. szeptember 15. 18:36

Aki tapasztalt interjúztató, az már látott álláskereső típusokat, nem is egyet. Ugyanis megvannak azok a bizonyos jellemzők egyes jelölteknél, amik alapján lehet tipizálni. (X)

Viszont ez nem azt jelenti, hogy ha pl. te is az egyik típusba tartoztál, akkor továbbra is abba kell tartoznod. Megfelelő felkészüléssel ugyanis könnyen kimozdíthatod magad az egyes kategóriákból. És egy interjú során sokkal jobb is, ha egyedi és jó értelemben emlékezetes vagy! Nézzük hát a már említett 3+1 jellemző álláskereső típust, és hogy mit érdemes változtatnod, ha valamelyikbe jelenleg is beletartozol.

1. típus: aki szeretné, ha lenyűgöznék

Ha te ebbe a típusba tartozol, akkor jó dolgod van. Ők ugyanis azok, akiknek van stabil munkahelyük, de nyitottak az új dolgokra, ezért jelentkeznek más cégekhez is. Gyakorlatilag azt várják, hogy a kiszemelt cégek lenyűgözzék őket. Igazából azt várja egy ilyen jelölt, hogy az interjúztatók kimutassák azt, hogy mennyire szeretnék, hogy náluk dolgozzon.Ha így mész el interjúra, akkor jó eséllyel kerülsz elég messzire a kiválasztási folyamatban, mert gyakorlatilag tét nélkül jelentkezel.

Egy álomállás elnyerésére ekkor van a legnagyobb esélyed, mert nem a megélhetésed a tét. Hogy megtaláld az álommelód, nézd meg a DreamJo.bs szerethető munkahelyeit!

2. típus: akinek minden mindegy

Aki ebbe a típusba tartozik, az valamennyire ellentéte az előzőnek. Ő ugyanis pont a megélhetéséért jelentkezett, és képes gyakorlatilag mindent elvállalni. Függetlenül attól, hogy van-e hozzá megfelelő képzettsége vagy sem. Jó eséllyel felnagyítja a képességeit, mert egyszerűen úgy érzi, hogy meg kell szereznie az állást bármi áron.

Egy ilyen hozzáállás bár feltehetően tanulékonnyá és fejlődőképessé tesz. Ugyanakkor nagy stresszel is járhat, mert bármikor lebukhat az illető, hogy mégsem ért valamihez, amire azt mondta, ért hozzá.

3. típus: A mindenhez is értő álláskeresők

Ők azok, akik előtt nincs akadály, mert mindenhez is értenek. Egyszerűen nem tudsz nekik olyan területet mondani, amire ne mondanák azt, hogy persze, sima ügy, értenek hozzá. Ez veszélyes lehet, ugyanis gondolhatják azt a HR-esek, hogy csak felületesen értesz mindenhez. Tudnod kell bizonyítani, hogy valóban elismerjenek, mint széles szaktudással rendelkező jelölt.

4. típus: A panaszkodós

Aranyszabály az interjúkon: nem beszélünk negatív dolgokról, nem panaszkodunk az előző munkahelyünkről! Ezt azonban sokan nem bírják ki, és átcsapnak valódi panaszkodásba. Ez visszaüthet. Ugyanis a leendő munkaadód ilyenkor azt fogja gondolni, hogy ha őt bármi miatt otthagyod, ugyanígy fogsz róla is beszélni.

Függetlenül attól, hogy miért volt a szakítás. Ha eddig ebbe a típusba tartoztál, akkor sürgősen változtass! Inkább azt emeld ki, hogy mit tanultál a régi munkahelyeden, vagy milyen gyakorlatra tettél szert.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: díszbe öltözik Újtelep karácsonyfája (is)

DSTV: díszbe öltözik Újtelep karácsonyfája (is)

2021. nov. 28.

Javában zajlik az ünnepi készülődés városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Advent első vasárnapján különösen aktuális: karácsonyi fények borítják a városrészek, így Újtelep kiválasztott fenyőfáit is! Hangkép.

DSTV: adventre készül az MMK

DSTV: adventre készül az MMK

2021. nov. 27.

A Munkásművelődési Központ működteti a Városháza téren üzemelő kézműves kuckót az Adventi forgatag című program időszakában, derül ki a DSTV összegzéséből. A stáb az előkészületek műhelytitkaiba engedett bepillantást. Hangkép.
 

A redőnyautomata előnyei

A redőnyautomata előnyei

2021. nov. 25.

Gyakori hiba az épület biztonságának kialakításakor, hogy a fókuszt kizárólag az ajtókra helyezik és háttérbe szorul a többi nyílászáró, mint például a garázskapu és az ablakok megfelelő védelmének kialakítása. (X)

Évzáró csomagtartóvásár: mindent bele!

Évzáró csomagtartóvásár: mindent bele!

2021. nov. 24.

Hamarosan lehet jelentkezni a csomagtartóvásár közösségi eseményére – várják az árusokat, a vendégeket, de még a kutyusok iránt érdeklődőket is!

Gyakran vegyük elő már kisgyermekkortól a logikai társasokat

Gyakran vegyük elő már kisgyermekkortól a logikai társasokat

2021. nov. 24.

A családok életében az egyik legfontosabb dolog az együtt eltöltött minőségi idő. Ezt sokféleképpen lehetséges megtenni, már egészen kisgyermekkortól. (X)

DSTV: jeges edzés – másképp

DSTV: jeges edzés – másképp

2021. nov. 24.

Nagyszerű kezdeményezésről tudósít a DSTV összegzése. A dunaújvárosi jégcsarnokban felnőttek tanulhatnak korcsolyázni avatott szakemberek irányításával – akár az alapoktól! Hangkép. 
 

Egyelőre elmarad a húsünnep

Egyelőre elmarad a húsünnep

2021. nov. 23.

A koronavírus világjárvány miatti szigorítások nyomán elmarad, pontosabban a jövő é elejére csúszik a XI. Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros Kóstoló programja. Helló, röfik a hajtás után.