Egy döntő már megvan

spigott - 2021. szeptember 3. 19:33

Bejutott a kenu kettesek 1000 méteres fináléjába Slohoczki Ádám és Kocsis Ádám párosa a portugáliai ifjúsági és U23-as világbajnokságon.

Főoldali és belső kép: MKKSZ-archív

Portugáliában, Montemor-o-Velho-ban rendezik meg idén a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as világbajnokságát, melynek természetesen jó esélyekkel vágott neki a magyar válogatott is. A csapat tagjaként tartott Portugáliába a DKSE kenusa, Slihoczki Ádám is, aki az U23-asok között három számban is hajóba térdel a világbajnokságon. A dunaújvárosi versenyző a kenu kettesek 1000 méteres előfutamában kezdte meg szereplését Kocsis Ádámmal párban, s ahhoz, hogy előfutamukból egyből bejussanak a döntőbe, futamuk első három helyének valamelyikét kellett megszerezniük ma délután.

A közelmúltban felnőtt magyar bajnoki címet szerzett páros kissé beragadt a rajtnál, 250 és 500 és 750 méternél is a negyedik helyen állt, s bár igyekeztek nagyot hajrázni, nem tudtak már előzni, s negyedik helyük azt jelentette, hogy az elődöntőből kellett kivívniuk a továbbjutást. Az este hét órakor kezdődő számban hamar élre álltak Slihoczkiék, akik sokáig nagy csatát vívtak a szintén jól kezdő mexikói egységgel, s bár az észak-amerikai páros a hajrában meglépett, Ádámék magabiztosan szerezték meg a futam második helyét, amivel bejutottak a szám szombati fináléjába.

A rovat további hírei: Sport

Hazai és nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak

Hazai és nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak

2021. okt. 27.

Összesen nyolc dobogós helyezéssel zárták hétvégi megméretéseiket a DKSE birkózó szakosztályának és fiókegyesületeinek versenyzői.

Végül biztos siker Szegeden

Végül biztos siker Szegeden

2021. okt. 27.

Sokáig jól tartotta magát a házigazda, de a DFVE női vízilabdázói végül ötgólos győzelemnek örülhettek szegedi bajnoki mérkőzésükön, ma kora délután.

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2021. okt. 27.

Három csapat is azonos pontszámmal áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának élmezőnyében.

Letartóztatásban marad az erőszaktevő

Letartóztatásban marad az erőszaktevő

2021. okt. 27.

Meghosszabbították annak a 27 éves férfinek a letartóztatását, aki nevelt lányával végzett szexuális cselekményt egy Fejér megyei településen lévő otthonukban.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2021. okt. 27.

Nem okozhat gondot a három pont megszerzése vízilabdázóink számára a Szeged elleni bajnokin.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

2021. okt. 26.

Hatalmas fölénnyel, új korosztályos csúccsal diadalmaskodott Kovács-Seres Hunor a szegedi hosszútávúszó medencés országos bajnokság 5000 méteres versenyszámában.

Újra élen a Fejó-Therm

Újra élen a Fejó-Therm

2021. okt. 26.

A Ködi Generál visszalépése miatt megfogyatkozott a városi kispályás labdarúgók MezDepo I. osztályának mezőnye.